Paste in stil japonez
Cand zici paste te duci cu gandul la Italia. Cu timpul insa le-au adoptat si alte popoare, printre care si japonezii. Versiunea lor, numita paste japoneze, se spune ca ar fi mai usoara decat cea a italienilor. Japonezii au nu mai putin de 50 de stiluri de pregatire a pastelor. Iata o astfel de reteta.
Ingrediente pentru 6 portii:
500 g spaghete
500 g carne macra – se taie fasii cat mai subtiri
1/3 ceasca de sos de soia
1 ardei rosu – se taie felii
2 morcovi taiati rondele
2 buc. de ceapa verde – se taie rondele
Preparare:
Fierbe pastele, apoi scurge-le bine. Pune carnea intr-o tigaie uscata, la foc rapid. Daca incepe sa se lipeasca, adauga din cand in cand cate o lingura de sos de soia. Cand carnea este patrunsa, da focul mai mic si adauga sosul de soia, ardeiul, morcovii si ceapa. Apoi da focul tare si lasa-le pe aragaz inca 3 minute. Amesteca-le cu pastele si serveste-le.
Sursa: massrecipes.com