Sari direct la conținut

Peluze perfecte cu ajutorul ingineriei genetice – webPR

Smile Media

Oamenii de stiinta din cadrul Scotts Miracle-Gro lucreaza la dezvoltarea unei versiuni modificate genetic a uneia dintre cele mai comune plante din lume: iarba. Daca si atunci cand aceasta va ajunge pe piata, ea va ajuta gradinarii sa realizeze peluze tot mai ecologice, cu mai putine ingrasaminte si care vor necesita mai putina intretinere.

Aceasta cercetare are o lunga istorie. In 1997, Scotts a incheiat un parteneriat cu gigantul OMG Monsanto, pentru a crea o iarba speciala pentru terenuri de golf. Dar angajatii Scotts, in urma unor neglijente grave, au permis ca iarba din laborator sa se raspandeasca dincolo de zona de izolare si sa se incruciseze cu soiuri traditionale de gazon. Aceasta s-a intamplat inainte ca noul soi sa fi fost aprobat de catre Departamentul Agriculturii al SUA. In ciuda eforturilor facute de a distruge toata iarba scapata, noi generatii au continuat sa rasara in apropierea zonei.

Compania s-a retras din proiect dupa intamplarea despre care a relatat, in 2006, si New York Times. Dar acum, Hagedorn si echipa sa de cercetare vor sa utilizeze gena nepatentata pentru a crea noi tipuri de gazon. Cu ajutorul tehnologiei dezvoltate anterior de un om de stiinta de la Universitatea Cornell, din Washington, Scotts implanteaza mecanic genele in diverse soiuri de culturi, in loc sa foloseasca Agrobacterium. Asta inseamna ca oamenii de stiinta de la Scotts pot dezvolta acum noi soiuri de iarba, fara a mai fi necesar sa treaca prin procesul de reglementare standard ale USDA.

Iarba MG necesita mai putine ingrasaminte. In al doilea rand, creste de doua ori mai lent decat gazonul standard, ceea ce creste intervalul dintre doua tunderi. Pe deasupra, este toleranta la erbicidul glifosat, ceea ce da mare flexibilitate gradinarilor. Studiile asupra noului produs sunt deja difuzate deja astazi. Scotts spera ca noile tipuri de iarba vor ajunge pe piata in urmatorii trei ani.

Citeste mai multe pe infoomg.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro