Sari direct la conținut

Penne all'arrabbiata – bucatarie italiana cu iz mexican

HotNews.ro

Cei care sunt innebuniti dupa mancare picanta, dar, in acelasi timp, sunt vegetarieni sau tin post, pot incerca o reteta originara din centrul Italiei – Penne all’arrabbiata (paste furioase).

Penne all’arrabbiata este atat de populara in peninsula, incat gospodinele de aici, ca si cele de la noi, desigur, s-au apucat sa o imbogateasca. De multe ori mancarea nu mai are nicio legatura cu reteta originala. Unele folosesc smantana, altele ansoa, diferite tipuri de branza.

Cu toate astea, multi cred ca cele mai bune paste “furioase” sunt cele simple, preparate doar cu rosii si ardei iute. Cand gatiti acest fel de mancare, sunteti liberi sa folositi cat de mult ardei iute rezistati sa mancati.

Ingrediente:

400 g paste Penne rigate

90 ml ulei de masline

2 catei de usturoi taiati fin

2 sau 3 ardei iuti, de preferinta uscati

500 g rosii decojite, maruntite

un pumn de frunze patrunjel maruntite

sare dupa gust

Mod de preparare:

Taiati usturoiul si ardeii, puneti pe foc o tigaie, la foc mediu, incingeti uleiul de masline si adaugati usturoiul si ardeii. Amestecati cateva minute pana cand usturoiul capata o culoare aurie. Atunci trebuie puse si rosiile.

Mai amestecati cateva secunde si adaugati apoi sare, dupa gust. Lasati amestecul sa fiarba la foc mic inca 20-25 de minute, ca sosul sa scada.

Inainte ca acesta sa fie gata, puneti pastele la fiert si cand sunt gata, puneti-le in tigaie, peste sos. Nu opriti focul. Mai amestecati cateva secunde pentru cand pastele s-au amestecat bine cu sosul. Adaugati apoi patrunjelul, mestecati si servitile imediat.

Pentru 4 portii

Pret cu aproximatie: in jur de 8 RON

Sursa: italyum.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro