Sari direct la conținut

Peste 2.000 dintre cei 2.850 de candidați la concursul de directori au promovat proba scrisă

HotNews.ro
scoala, Foto: Max Fischer/ pexels.com
scoala, Foto: Max Fischer/ pexels.com

2.039 de candidați au fost declarați admiși după proba scrisă a celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. 806 candidați au fost respinși, iar 209 au absentat.

”În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate și au permis participarea candidaților la proba scrisă. Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate”, arată un comunicat al Ministerului Educației.

Rezultatele obținute de cei 2.845 de candidați prezenți și evaluați:

  • 2.039 de candidați admiși (71,67%)
  • 806 candidați respinși (28,33%).

Examenul a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns care trebuiau rezolvați în 120 de minute.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vizează capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Rata de promovare pe județe poate fi consultată aici.

Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management.

Citește și:

Concursul de directori de școli – Ce subiecte au picat la proba scrisă la faza a doua plus grila de corectare

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro