Sari direct la conținut

Peste o treime din prostituatele înregistrate în Germania sunt românce, dublu față de numărul nemțoaicelor

HotNews.ro
Peste o treime din prostituatele înregistrate în Germania sunt românce, dublu față de numărul nemțoaicelor
Protest al prostituatelor la Berlin Foto: snapshot-photography/F Boillot/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul prostituatelor înregistrate legal în Germania este în creştere, dar rămâne sub cel anterior pandemiei, potrivit datelor oficiale publicate vineri, informează agenţia DPA, citată de Agerpres. Ponderea cea mai mare o reprezintă româncele, urmate de femeile care au indicat Bulgaria ca țară de origine.

Astfel, la finele anului 2023 erau înregistrate în Germania circa 30.600 de prostituate, număr în creştere cu 8,3% faţă de cel din anul precedent, dar sub cel de 40.400 de la sfârşitul anului 2019, conform Oficiului Federal de Statistică.

În ce priveşte distribuţia pe naţionalităţi, numai 18% dintre prostituatele înregistrate în Germania sunt nemţoaice. Cele mai multe vin din România (36%), Bulgaria (11%) şi Spania (7%).

Prostituţia este o activitate legală în Germania şi legislaţia a impus începând din anul 2017 înregistrarea lucrătorilor sexuali. Autorităţile germane nu menţionează în statistici genul acestora, care nu este solicitat la înregistrarea legală.

Legea de protejare a prostituţiei, adoptată tot în 2017, impune bordelurilor o licenţă pentru desfăşurarea activităţii, iar Legea privind prostituţia, adoptată în 2022, include această practică în rândul activităţilor comerciale normale.

Numărul licenţelor de acest fel era la sfârşitul anului trecut de aproximativ 2.300, faţă de circa 2.200 înaintea pandemiei. Dintre acestea, bordelurile propriu-zise reprezintă 93%, alte 5% dintre licenţe au fost emise pentru agenţii de prostituţie şi restul de 2% sunt vehicule ori evenimente de prostituţie.

INTERVIURILE HotNews.ro