Sari direct la conținut

Petiție publică lansată de PNL pentru finanțarea Autostrăzii Unirii din bani europeni

HotNews.ro
Sigla PNL, Foto: Facebook/ Partidul National Liberal
Sigla PNL, Foto: Facebook/ Partidul National Liberal

PNL a inițiat o petiție publică pentru construirea Autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș din fonduri europene. Liberalii vor strânge semnături și vor distribui pliante de informare.

Liberalii spun că au lansat petiția publică „Autostrada Unirii cu bani europeni” pentru a determina Guvernul să asigure finanțarea autostrăzii din bani europeni, gratis, „fără alte costuri ascunse prin formule de tip parteneriat public-privat”.

Petiția a fost lansată pentru a cere Cabinetului Dăncilă să trimită la Comisia Europeană în regim de urgență cererea de finanțare din bani europeni a autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Mureș.

„Potrivit legii promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis pentru construirea Autostrăzii Unirii, ministerul Transporturilor trebuie să demareze, în 30 de zile, procedurile necesare pentru realizarea autostrăzii. PNL somează guvernarea PSD-ALDE să transmită la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni a autostrăzii Iași – Tg. Mureș”, au transmis liberalii într-un comunicat de presă.

De asemenea, PNL spune că începerea construcției autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș trebuie să devină urgent o prioritate zero a Ministerului Transporturilor și arată că zona Moldovei se află într-un stadiu grav de subdezvoltare, cu un salariu mediu de 17% față de media europeană și cu un PIB/locuitor de 29% fată de nivelul mediu din Uniunea Europeană.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi seară, într-o ceremonie publică, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – „Autostrada Unirii”. El a spus că prin indolența unor politicieni problema acestei autostrăzi s-a transformat într-o chestiune de securitate națională și a avertizat Guvernul că din acest moment are responsabilitatea legală să acționeze și să înceapă demersurile pentru autostradă, pentru că altfel încalcă legea. La ceremonia de la Cotroceni nu a fost niciun reprezentant al PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro