Sari direct la conținut

Petrom va plati aproape trei milioane de lei pentru a prelua actiunile Petrom Aviation pe care nu le detine

HotNews.ro

Petrom va lansa in data de 3 decembrie o oferta de preluare pentru pachetul de 4,8% din actiunile Petrom Aviation aflate in posesia actionarilor minoritari, pentru care va plati aproape trei milioane de lei, potrivit NewsIn care citeaza documentele de oferta publica aprobate de CNVM. Grupul petrolier intentioneza sa achizitioneze cele 12,23 milioane de actiuni Petrom Aviation la un pret de 0,243 lei pe unitate.

Oferta de preluare se va derula intre 3 si 23 decembrie si va fi intermediata de Unicredit CAIB Securities.

Petrom Aviation si-a majorat anul acesta capitalul social cu aproape sapte milioane de lei, pana la 25,5 milioane de lei, pentru realizarea de investitii, dupa ce Petrom, actionarul majoritar, a subscris aproape in totalitate actiunile emise in acest sens. Petrom si-a consolidat astfel detinerea in cadrul Petrom Aviation pana la 95,2%.

Distribuitorul de combustibili Petrom Aviation Otopeni a obtinut in primele noua luni un profit net de 1,34 milioane de lei, cu 42% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul comprimarii afacerilor cu 25%. Astfel, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat la 145,8 milioane de lei, de la 194,26 milioane lei in acelasi interval din 2008.

Actiunile furnizorului de combustibili pentru avioane se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq. Compania are o capitalizare de 38,27 milioane de lei, potrivit cotatiei de 0,15 lei, stabilita in sedinta bursiera din 25 noiembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro