Sari direct la conținut

PFA vor fi obligate să aibă POS sau un alt mijloc de plată fără numerar

HotNews.ro
Plata prin POS, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Plata prin POS, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Modul în care persoanele fizice autorizate (PFA) încasează bani de la clienți s-ar putea modifica. Astfel, un nou proiect al Ministerului Finanțelor prevede că acestea vor trebui să pună la dispoziție mijloace de plată fără numerar, precum POS, dar și alte modalități, de exemplu ordin de plată.

Această obligație nu o vor avea numai PFA, ci și întreprinderile individuale și întreprinderi familiale, profesioniști societăți, societăți europene, societăți cooperative, societăți cooperative europene, organizații cooperatiste de credit, grupuri de interes economic și grupuri europene de interes economic, cu sediul principal în România, sucursalele acestora, precum și a sucursalele persoanelor juridice enumerate cu sediul principal în străinătate.

Proiect HG privind PFA și angrosiști – click pentru a deschide

*Acest material a fost realizat cu sprijinul consultantuliui fiscal Cornel Grama.

O altă noutate a proiectului este legată de angrosiști.

Aceștia au fost introduși în definiția comercianților și vor fi nevoiți să aibă POS.

Noua definiție a comercianților: persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și cu ridicata precum și cele care desfășoară activități de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei.

Practic, angrosiștii vor trebui să aibă POS dacă încasările în numerar depășesc 50.000 lei.

INTERVIURILE HotNews.ro