Sari direct la conținut

Philip Morris International aniversează 30 de ani de prezență în România: investiții de peste 1 miliard de dolari

Smile Media
Construim o Românie fără fum, Foto: Philip Morris
Construim o Românie fără fum, Foto: Philip Morris

Philip Morris International (PMI), companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, a investit peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de prezență în România. În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

În cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România și-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum este pe deplin angajată în misiunea de a construi, prin inovație și cercetare, o Românie fără fum.

Suntem un partener de încredere al statului român

Punem România pe harta inovației

Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este de a înlocui fiecare țigară cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

„De 30 de ani privim spre viitor. O călătorie pe care o parcurgem cu încredere și cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație, iar viziunea noastră rămâne neschimbată. Ne transformăm din temelii dintr-o companie lider global în industria tutunului într-o companie care dezvoltă produse fără fum, fundamentate științific, cum este IQOS. În această transformare, România joacă un rol esențial, iar acest lucru se reflectă în investiția de peste 1 miliard de dolari la nivel local, din care 600 de milioane de dolari au transformat fabrica PMI din Otopeni într-una dintre cele mai moderne unități de producție din lume.” – Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România

Suntem un angajator de top

În urma investițiilor începute în 2017, numărul angajaților a crescut, în medie, cu o rată anuală de 7%, la peste 1.500 de angajați. La nivel național, generăm peste 3.000 de locuri de muncă prin efecte indirecte și induse**. Philip Morris România a primit în 2023 certificarea Angajator de Top pentru al nouălea an consecutiv.

„Privim spre viitor cu hotărâre și speranță. Suntem conștienți că tranziția către un viitor fără fum se poate face doar cu ajutorul oamenilor noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei. La 30 de ani de activitate, le mulțumesc tuturor colegilor care, indiferent de vremuri, au crezut și au muncit zi de zi în echipele Philip Morris România. Continuăm să muncim împreună pentru o Românie fără fum.” Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România

Creștem sustenabil

România joacă un rol important în viziunea companiei pentru un viitor fără fum, iar fabrica din Otopeni este în centrul strategiei Philip Morris International, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru produsele noastre fără fum. Viziunea Philip Morris România este ca fabrica din Otopeni să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

• Niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrica din Otopeni nu ajunge la groapa de gunoi;

• 70% din deșeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt utilizate pentru producția de energie;

• Ponderea energiilor regenerabile în procesul de fabricație a crescut la 35% în 2022;

• În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei;

• Fabrica din Otopeni are două stații de tratare a apelor uzate.

Înlocuim țigările cu produse fără fum

Viziunea noastră la Philip Morris România este să înlocuim țigările cu produse fără fum, care deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o soluție mai bună decât continuarea fumatului. Portofoliul Philip Morris International include produse care nu ard tutunul, produse cu vapori care conțin nicotină și produse cu nicotină pentru uz oral. Venim în întâmpinarea nevoilor consumatorilor adulți din România cu o gamă largă de produse care au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului, cum ar fi IQOS, lil SOLID și VEEBA. La finalul anului 2022, peste 400.000 de fumători adulți din România făcuseră tranziția la produsele noastre fără fum.

Articol susținut de Philip Morris

ARHIVĂ COMENTARII