Sari direct la conținut

Pianul lui Freddie Mercury și manuscrisul celebrului hit ”Bohemian Rhapsody”, vândute la licitație / Ar fi putut fi „Mongolian Rhapsody”

HotNews.ro
Pianul Yamaha la care Freddie Mercury a compus hiturile Queen, inclusiv Bohemian Rhapsody, Foto: Philip Dethlefs / DPA / Profimedia
Pianul Yamaha la care Freddie Mercury a compus hiturile Queen, inclusiv Bohemian Rhapsody, Foto: Philip Dethlefs / DPA / Profimedia

Pianul lui Freddie Mercury, la care acesta a compus aproape toate lucrările sale de la „Bohemian Rhapsody” încoace, a fost vândut cu 1,742 milioane de lire sterline (2 milioane de euro) la licitația organizată miercuri seară la Sotheby’s din Londra, potrivit AFP.

Această sumă a fost sub estimarea publicată de casa de licitații, între două și trei milioane de lire sterline (2,3 și 3,5 milioane de euro). Pianul Yamaha a fost cumpărat pentru o mie de lire sterline de Freddie Mercury în 1975.

De asemenea, manuscrisul celebrului hit ”Bohemian Rhaposdy” al trupei Queen, scris de mână de Freddie Mercury, a fost vândut cu 1,3 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro).

Aceste 15 pagini, scrise în creion și cu pixul pe o hârtie pe care se află efigia unei companii aeriene, ”British Midland Airways”, acum dispărută, dezvăluie procesul de creare a acestui cântec, care ar fi putut fi numit „Mongolian Rhapsody”.

Sotheby’s publicase o estimare între 800.000 și 1,2 milioane de lire sterline (930.000 și 1,4 milioane de euro).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro