Sari direct la conținut

Piata de telefonie mobila isi va incetini cresterea in 2008

HotNews.ro

Piata de telefonie mobila la nivel mondial isi va incetini cresterea in acest an, avansul urmand sa fie sub 10%, potrivit estimarilor companiei de cercetare IDC, citate de Reuters. Anul trecut vanzarile de telefoane mobile au avut o crestere de 12,4% comparativ cu anul 2006, iar in ultimul trimestru rezultatul a fost in crestere cu 11,6%.

„In ultimii trei ani, cresterea in acest sector inregistrata in perioada sarbatorilor de iarna a fluctuat de la 18% la 30%, iar in ultimul trimestru al anului trecut am vazut o scadere de pana la 11,6%. Asteptarile ca piata isi va mentine nivelul de crestere din ultimii trei ani au fost nerealiste. Estimam o crestere de o singura cifra in 2008 si probabil si pentru urmatorii ani”, a declarat Ryan Reith, analist IDC.

In 2007, 1,14 miliarde de telefoane mobile au fost vandute la nivel mondial, cu 12,4% mai mult decat vanzarile inregistrate cu un an in urma. Anul trecut, Samsung a depasit la vanzari Motorola, devenind al doilea mare producator mondial dupa Nokia. Samsung a avut o crestere de patru ori mai mare decat a pietei. Volumul vanzarilor de telefoane mobile Nokia in 2007, anuntat joi de producatorul finlandez, a depasit volumul cumulat al urmatorilor trei competitori, Samsung, Motorola si Sony Ericsson.

Potrivit IDC, in trimestrul patru al anului trecut, Nokia a ajuns la o cota de piata de 40%, Samsung la 13,9%, Motorola la 12,1%, Sony Ericsson la 9,2% si LG Electronics la 7,1%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro