Sari direct la conținut

Piața mondială a PC-urilor va crește puternic în 2021, cu peste 18%, arată datele IDC

HotNews.ro
Laptop-uri, Foto: Taras Bodnar, Dreamstime.com
Laptop-uri, Foto: Taras Bodnar, Dreamstime.com

După un 2020 în care piața laptop-urilor și desktop-urilor a crescut cu 13% se anunță un alt an foarte bun, estimările IDC fiind că livrările vor crește cu 18,2%, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de PC-uri mai mult decât anul trecut. Va fi cerere mare din partea elevilor care fac școală online, dar și din partea angajaților care lucrează de acasă. Va fi probabil și o criză a componentelor care însă se va rezolva în a doua parte a anului.

Datele IDC indică o creștere a livrărilor de PC-uri cu 18%, până la 357 milioane unități și estimările pentru anii 2022, deși nu indică creșteri, sunt preconizate a rămâne într-un interval ridicat de 335 – 345 milioane unități.

Piața va crește fiindcă, din cauza crizei Covid, companiile nu știu încă exact cum vor arăta planurile de revenire la lucru și nici cum va fi exact ”noul normal”.

Stocurile sunt la nivel minim și cererea este mare, dar și prețurile au crescut în ultimul an, uneori și cu peste 20% la cele mai căutate configurații.

Piața va merge bine și fiindcă tot mai mulți caută laptop-uri pe care să joace jocuri video.

Cel mai slab trimestru din ultimii 12 ani a fost primul din 2020, cu sub 52 de milioane de unități, din cauza pandemiei. Cele mai bune trimestre au fost al treilea și al patrulea din 2011, în fiecare cu peste 95 milioane de unități.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro