Sari direct la conținut

Pică piața de panouri fotovoltaice din România? Semnele sumbre pe care statul nu are cum să le ascundă

​​Panorama.ro
Panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș, Foto: UrbanImages / Alamy / Alamy / Profimedia
Panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș, Foto: UrbanImages / Alamy / Alamy / Profimedia

Numărul de prosumatori din România s-a dublat de la începutul acestui an, datorită numărului mare de proprietari care și-au instalat panouri fotovoltaice. O serie de modificări fiscale, o greșeală în gestionarea programului Casa Verde Fotovoltaice și lipsa de investiții în sistemul energetic național pun însă bețe în roate în calea dezvoltării accelerate a acestui segment important de energie regenerabilă.

Dacă te uiți pe evoluția numărului de prosumatori din ultima perioadă și asculți declarațiile politicienilor, ai putea fi tentat să crezi că în România curg nu neapărat laptele și mierea, dar măcar panourile fotovoltaice.

Evoluția numărului de români care folosesc tehnologia fotovoltaică pentru a-și produce propria energie și a lua parte cu ea la sistemul național este spectaculoasă, într-adevăr.

Potrivit celor mai recente date publicate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), România avea, la sfârșitul verii 2023, un număr total de 91.572 de prosumatori cu o putere totală instalată de 1.155 MW.

Citește mai mult pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro