Sari direct la conținut

Pilonul II de pensii – activele nete au ajuns la 3,89 mld. lei, iar profitul la 0,57 mld. lei

Businessday.ro

In primele noua luni din acest an, fondurile de pensii private au continuat sa inregistreze randamente bune, performanta medie fiind de 13,3% in cazul Pilonului II, si 10,2% in cazul Pilonului III.

De la lansare si pana in prezent, randamentele investitionale medii anuale sunt de 16,2% pentru fondurile de Pilon II (lansate in luna mai 2008) si de 9,3% pentru fondurile de Pilon III (lansate in luna mai 2007), mult superioare ratei inflatiei din aceleasi perioade.

Randamentul mediu al fondurilor private de pensii

Randamentul mediu al fondurilor private de pensii

Foto: Businessday.ro

La sfarsitul lunii septembrie, activele fondurilor de pensii aferente Pilonului II au ajuns la circa 3,89 miliarde de lei (+63% vs decembrie 2009), suma din care 3,3 mld lei reprezinta contributiile nete ale salariatilor, iar 0,57 mld. lei reprezinta profitul obtinut prin investirea acestor contributii (+140% vs decembrie 2009).

Cum numarul participantilor este de ~5,1 milioane, rezulta ca activul net pe cap de participant este de 180 de euro, suma din care 26 de euro reprezinta profitul, detalii mai jos, click pe grafic pentru marire.

Pilonul II de pensii

Pilonul II de pensii

Foto: Businessday.ro

Pe de alta parte insa, dupa cum spuneam aici, trebuie sa fim foarte atenti cand discutam despre medii…

Comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro