Sari direct la conținut

PNTCD exclude colaborarea cu PRM si PSD plus PUR

PNTCD exclude orice colaborare postelectorala cu PRM sau Uniunea PSD+PUR, a declarat ieri liderul crestin-democratilor, Gheorghe Ciuhandu.

Taranistul nu a exclus insa o apropiere politica de Alianta DA „O colaborare cu PNL-PD poate fi avuta in vedere, dar numai in conditii negociate, pe baza acceptarii in programul de guvernare a unor principii si capitole concrete din oferta electorala a PNTCD privind proprietatea, biserica, descentralizarea, relansarea sistemului de sanatate si asistenta sociala, programele pentru dezvoltare

rulala”, a precizat el. In opinia lui Ciuhandu, recentele speculatii privitoare la o eventuala colaborare politica a PNTCD cu alte formatiuni sunt lansate datorita cresterii in sondaje, din ultimile trei saptamani, a partidului pe care il reprezinta. „Un lucru este cert: PNTCD va face parte din configuratia Parlamentului rezultat in urma alegerilor din 28 noiembrie 2004.

Depasirea pragului electoral este confirmata atat de ultimele trei sondaje de opinie importante, cat si de perceptia pozitiva a electoratului constatata in turneele efectuate in tara in ultimile saptamani”, a conchis Ciuhandu.

De asemenea, si in cadrul vizitei electorale efectuate la Galati, liderul taranistilor a declarat, ieri, ca PNTCD are sanse sa treaca pragul de 5% si sa intre in Parlament in urma alegerilor de saptamana viitoare.

Totodata, el a precizat ca este constient ca nu are sanse sa ajunga la Cotroceni, dar a intrat in cursa pentru Presedintie pentru a ajuta formatiunea crestin-democrata sa intre in Parlament. ”Candidatura mea nu este un obiectiv personal, ci vine sa sustina promovarea PNTCD in Parlament.

Eu cred ca avem sanse sa atingem pragul de 5 la suta pentru a accede in Parlament, iar ultimele sondaje de opinie ne dau sperante”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro