Sari direct la conținut

Politic Show: Boc "cumpără” liniştea în PDL cu bani de la buget; "Noul" partid de stanga, condus de Gabriel Oprea si Ioan Rus; Guvernul Boc pe cai putere: iese ministrul Ferrari, intră ministrul Jaguar la mâna a doua

HotNews.ro

Boc „cumpără” liniştea în PDL cu bani de la buget. Aproape 70.000 de euro pe colegiu este decontul pentru democrat-liberalii nemulţumiţi de împărţirea ministerelor. Rocadele de ultim moment pe lista guvernului i-au pus premierului Emil Boc partidul în cap. Scuturat ieri în două şedinţe succesive – mai întâi în conducerea partidului şi apoi cu parlamentarii PDL -, Boc a scos, pentru a le închide gura nemulţumiţilor, câte 2.800.000.000 de lei vechi pentru fiecare colegiu de parlamentar la putere, sub acoperirea amendamentelor la legea bugetului pe 2010. Integral in EvZ.

„Noul” partid de stanga, condus de Gabriel Oprea si Ioan Rus. Grupul de la Cluj din PSD ar putea reprezenta nucleul social-democrat al noului partid de stanga pe cale sa se cristalizeze din grupul independentilor din Parlament, asa cum relata Romania Libera inca de saptamana trecuta. Fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus ar urma sa il secondeze pe noul ministru al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, in fruntea noii formatiuni politice. Din noul partid ar urma sa faca parte si primarul sectorului 2, Nicolae Ontanu.,Deputatul de Cluj Vasile Soporan, demisionar din PSD, a confirmat ieri ca „exista discutii legate de formarea unui nou partid”. Integral in Romania Libera.

Guvernul Boc pe cai putere: iese ministrul Ferrari, intră ministrul Jaguar la mâna a doua. Gabriel Oprea deschide clasamentul averilor, fiind urmat de longevivii Berceanu, Videanu şi Blaga. Cel mai sărac ministru – Kelemen Hunor. Trei case de locuit, două de vacanţă şi două apartamente. Acestea sunt proprietăţile pe care le are cel mai bogat dintre miniştrii noului Cabinet Boc, independentul Gabriel Oprea. La polul opus se află, fără nici o casă, maşină sau cont în bancă, udemeristul Kelemen Hunor. Între ei, miniştri PD-L, ca Videanu, Berceanu sau Udrea, îşi numără apartamentele, terenurile, autoturismele, bijuteriile şi, bineînţeles, banii. Integral in Gandul.

Deputatul Bostan s-a inregimentat in „oastea” lui Oprea. Sirul demisiilor din PNL si PSD a continuat si ieri, cand deputatul Emil Bostan a informat Biroul Permanent al Camerei ca a demisionat din PNL, iar din 16 decembrie s-a declarat deputat independent, urmând sa activeze în grupul independentilor. “Începând cu data de 16 decembrie, ma declar deputat independent în Parlamentul României”, anunta Emil Bostan, într-o adresa transmisa conducerii Camerei Deputatilor. Este al 24-lea parlamentar care adera la grupul independentilor, care este la ora actuala format din sapte senatori si 17 deputati, scrie Gardianul.

In editorialul „Profetia lui Ion Iliescu„, Horia Ghibutiu scrie: „În 2029, când vom aniversa 99 de ani de la naşterea lui Ion Iliescu, România va ajunge, după cum estimează acesta, la nivelul ţărilor dezvoltate din Europa. Fie ca profeţia Domniei Sale să se îndeplinească – ştiţi vorba românului, mai bine mai târziu decât niciodată. În ziua în care preşedintele reales al României şi-a început noul mandat, un fost preşedinte, Ion Iliescu, a confirmat că Traian Băsescu îl sunase în legătură cu Marian Sârbu, PSD-istul care fusese invitat să intre în guvernul PDL-ului. Iliescu a răspuns că nu depinde de el decizia lui Sârbu, ci chiar de acesta, şi, respectiv, de ce hotărăşte partidul. Ce ne dovedeşte această intervenţie? Că Ion Iliescu e în toate cele ce sunt.” Integral in EvZ.

Impartirea portofoliilor provoaca certuri in PDL. Orgolii ranite in PDL si rabufniri in sedinta conducerii partidului, un Mircea Geoana pamantiu si imbatranit, un Traian Basescu calm si conciliator. Acesta este tabloul politic al zilei in care presedintele Basescu a depus juramantul pentru noul mandat. Spiritele democrat-liberale s-au incins luni dimineata in sedinta saptamanala a conducerii partidului, aprinse de orgoliile ranite ale membrilor nemultumiti de componenta noului Cabinet Boc. Cel mai fierbinte subiect de discutie a fost legat de nominalizarea lui Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii, un necunoscut pentru pedelisti. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro