Sari direct la conținut

Politic Show:  Ce sanse de salvare are ANI; Fonduri europene, pierdute de frica regionalizarii; Geoana a cerut sprijin pentru bicameralism. L-au auzit doar rusii; Norul si patria tantarului-armasar

HotNews.ro

Ce sanse de salvare are ANI? Premierul Boc a anuntat ca Guvernul va modifica prin ordonanta de urgenta legea Agentiei Nationale de Integritate, astfel incat Romania sa nu piarda sansa de a scapa de monitorizarea UE. „Cine crede ca isi poate bate joc de ANI se insala”, a declarat ieri premierul Emil Boc. El a repetat anuntul facut vineri ca Guvernul va modifica prin ordonanta de urgenta Legea ANI, astfel incat prevederile sale sa fie in acord cu hotararea Curtii Constitutionale (CCR), scrie Romania libera.

Fonduri europene, pierdute de frica regionalizarii. Retorica nationalista pune in asteptare orice demers privind eficientizarea regiunilor de dezvoltare astfel incat rata de absorbtie a fondurilor comunitare sa creasca considerabil. Cu o rata de absorbtie a banilor europeni putin peste 10%, in primii doi ani de dupa integrare, Romania risca sa se aleaga din aderarea la UE mai mult cu statutul de cotizant la bugetul european decat cu cel de beneficiar, scrie EvZ.

Geoana a cerut sprijin pentru bicameralism. L-au auzit doar rusii. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a cerut reprezentantilor din Asociatia Senatelor din Europa, reuniti la Roma, sa-l ajute sa salveze sistemul parlamentar bicameral in Romania, dar la apelul sau nu a reactionat pozitiv decat presedintele Camerei Superioare din Rusia, Serghei Mironov, scrie Moskovskii Komsomole. Congresul Asociatiei Senatelor din Europa s-a desfasurat in contextul in care sistemul parlamentar bicameral din multe tari europene traverseaza o criza, scrie Romania libera.

Misterul mortii subite a semnalului telefonic in Primaria lui Vanghelie. Cine bruiaza semnalul telefonic in primaria lui Vanghelie? Edilul, ca sa nu-l asculte Cotrocenii? Politia, care are sediu vizavi? Pica semnalul de la sine? Cititi in continuare o poveste de sectorul cinci. „Alo, domnu’!!” striga lapidar si telefonic un paznic gatit cazon, care sta in gura usii din capul scarii primariei, ce duce la biroul lui Vanghelie, de la care am fi vrut sa aflam, pe firul scurt, amanuntele „afacerii”, scrie Gandul.

In „Sistemul contraataca„, Dan Cristian Turturica afirma ca atunci „cand scriam, saptamana trecuta, ca este doar o chestiune de timp pana ce alianta coruptilor si a tuturor oamenilor din sistem care se simt amenintati de ancheta in cazul Voicu va declansa contraatacul, nu imi imaginam ca el va incepe atat de curand si atat de brutal. Decizia Curtii Constitutionale de a desfiinta practic Agentia Nationala de Integritate este insa semnalul clar ca toti cei care tin Romania prizoniera intr-un sistem feudal au decis sa reactioneze transant si fara intarziere impotriva celor care incearca sa le smulga privilegiile”. Integral in Romania libera.

In „Norul si patria tantarului-armasar” sustine ca „avem o veritabila vocatie a exagerarii, vizibila in mijloacele de informare in masa din Romania mai ales in situatii iesite din comun. Asa se intampla acum cu acest nor de cenusa, la care cainele de paza al societatii latra mult mai tare decat s-ar cuveni”. Integral in EvZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro