Sari direct la conținut

​Politic show: Cine intră în cursă împotriva lui Klaus Iohannis; Tudorel Toader îl sfidează pe Dragnea; Eugen Teodorovici acuză firmele străine că ”fură bani din buzunarul românilor”

HotNews.ro
politic show, Foto: Colaj foto
politic show, Foto: Colaj foto

​Cine intră în cursă împotriva lui Klaus Iohannis. Se ascute lupta pentru Palatul Cotroceni! Victor Ponta încearcă să îi pună beţe în roate lui Liviu Dragnea, care a recunoscut, oficial, că ar putea fi prezidenţiabilul Alianţei PSD-ALDE. Fostul premier negociază susţinerea unui candidat de centru-stânga, altul decât Liviu Dragnea. Gabriela Firea ar putea fi contracandidatul surpriză pentru Klaus Iohannis, care e convins că va rămâne şeful statului şi după alegerile din acest an. Mandatul lui Klaus Iohannis se încheie în decembrie. Fotoliul de la Palatul Cotroceni e o miză importantă pentru PSD, care nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale de la Ion Iliescu încoace. Foarte probabil, bătălia în turul al doilea se va duce între Klaus Iohannis şi candidatul susţinut de social-democraţi, scrie Digi24.

Tudorel Toader îl sfidează pe Dragnea. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu mai vrea să-şi asume ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, cerută de Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Toader a dat şi câteva semnale publice că nu acceptă comanda PSD. Motivul? S-ar face de râs ca profesor de drept. Tudorel Toader a scris pe Facebook, într-un mesaj dedicat celor „dornici de adevăr“, că a trimis două proiecte de lege la Parlament: unul pentru modificarea Codului penal, altul pentru modificarea Codului de procedură penală, „în sensul punerii de acord cu deciziile CCR“. Numai că proiectele invocate de Toader au fost trimise spre Parlament în toamna anului 2017, înainte ca PSD să se apuce de modificat legile Justiţiei şi Codurile penale. Când vorbeşte despre deciziile CCR, Toader invocă, de fapt, hotărârile Curţii de dinainte ca PSD să ajungă la Putere. În toamna anului 2017, când Comisia Iordache a început dezbaterile la legile Justiţiei şi, ulterior, la Codurile penale, cele două proiecte redactate de Toader au fost ignorate de majoritatea PSD-ALDE, scrie Adevărul.

Eugen Teodorovici acuză firmele străine că ”fură bani din buzunarul românilor”. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a acuzat duminică seară firmele străine că ”fură din buzunarul fiecărui român” prin optimizare fiscală sau tranzacții supraevaluate făcute cu companiile – mamă. Teodorovici a anunțat că în 2019 Fiscul va impozita profitul suplimentar, pe care îl va calcula în funcție de sumele scoase din țară. ”Firmele mamă obligă firmele din România să își țină conturile la o anumită bancă. Mai mult, le obligă să cumpere anumite mărci de mașini, niciodată cele produse în România… Ne putem gândi la controale, să se gândească firmele cum să procedeze pentru (profiturile – n.red.) de anul trecut. Se aplică impozit pe profit pe sumele scoase din țară”, a spus Teodorovici, scrie G4Media.

​Tăriceanu: Doamna prim-ministru este pregătită pentru şicanele preşedintelui. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că premierul Viorica Dăncilă este pregătită să facă faţă ”şicanelor” preşedintelui Klaus Iohannis, iar Guvernul şi majoritatea nu vor sta în loc din acest motiv. “Doamna prim-ministru este pregătită pentru aceste şicane şi trebuie să mergem mai departe. Nu o să stea guvernarea şi Guvernul şi majoritatea în loc din acest motiv. Toate şicanele pe care le face preşedintele nu ne pot împiedica să adoptăm măsurile pe care le-am programat în programul de guvernare, care sunt destinate îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor, creşterii veniturilor lor. (…) Nu ne lăsăm impresionaţi, nici intimidaţi de aceste lucruri. Fiecare găseşte să lupte cu mijloacele pe care le consideră. Asta consideră preşedintele, atâta poate, asta ne arată, noi ne vedem înainte de drum. Fără să fiu consilierul doamnei prim-ministru, dacă m-ar întreba, i-aş spune, doamna prim-ministru, nu îl băgaţi prea mult în seamă pe preşedinte’”, a spus Tăriceanu, duminică seara, la România TV, scrie Știrile Protv.

Vâlcov, Iordache şi fetele cocoţate peste noapte la vârful puterii. Recentele numiri făcute la vârful conducerii ANAF şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului par desprinse dintr-o telenovelă locală cu patru personaje: Cotel – Iordache, Triculescu – Vâlcov. Andrei Iordache, om de casă al lui Vâlcov, a fost arestat în 2013 pentru că ar fi ajutat la măsluirea unor probe de sânge. Iordache este prieten apropiat al Adrianei Cotel, şefa de la Medicamente şi prietena prietenei lui Vâlcov, Mihaela Triculescu. Numirea unei economiste anonime la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a stârnit o furtună mediatică în România. Pe 3 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a semnat un ordin vizând înlocuirea lui Ionuţ Mişa de la preşedinţia ANAF cu Mihaela Triculescu, o tânără de 42 de ani din Craiova nominalizată pentru funcţie de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro