Politic Show: Crin Antonescu descris de colegii de liceu: "Nu era un elev rau, dar avea acelasi narav ca si acum: chiulul!"; Romanii din strainatate dau un ultimatum: "Cerem sa fim trecuti imediat pe listele electorale"; Andronescu: Lipsesc documentele oficiale dupa care s-a facut clasificarea universitatilor
Romanii din strainatate dau un ultimatum: „Cerem sa fim trecuti imediat pe listele electorale”. Cei stabiliti in strainatate au cerut, printr-un comunicat, sa fie trecuti pe listele electorale pana pe 15 august, altfel vor face plangeri penale impotriva Guvernului, a premierului Victor Ponta si a presedintelui interimar Crin Antonescu „Suntem incomozi. Suntem romani care locuim in afara Romaniei si avem aceleasi drepturi ca un roman care locuieste in Craiova. Cerem Guvernului Romaniei sa introduca imediat pe listele electorale pe toti cetatenii care sunt cetateni romani indiferent unde se gasesc. Daca pana miercuri, Guvernul nu va introduce, inclusiv grupul de romani care sunt cetateni romani cu domiciliul in strainatate, 490.000 de romani, inclusiv acest grup, miercuri vom face o plangere penala impotriva Guvernului, impotriva primului-ministru, domnul Victor Ponta si impotriva presedintelui interimar, Crin Antonescu”, a transmis Daniel Tecu, liderul Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FARE), scrie EVZ.
Andronescu: Lipsesc documentele oficiale dupa care s-a facut clasificarea universitatilor. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, ca in institutia pe care o conduce nu exista documente oficiale dupa care a fost facuta clasificarea universitatilor, subliniind ca „acest proces nu a fost realizat conform legii”. „Am inceput sa cautam aceste documente pentru ca exista cel putin un proces, pe care Universitatea din Suceava l-a intentat Ministerului Educatiei. Evident, noi, in proces, va trebui sa ne ducem cu documente pentru a putea sa aparam pozitia institutiei, numita Ministerul Educatiei. Cel care a fost inaintea mea, domnul Liviu Pop, a cautat aceste documente si mi-a transmis ca ele nu exista”, a mai spus Andronescu, anunta Adevarul.
Crin Antonescu descris de colegii de liceu: „Nu era un elev rau, dar avea acelasi narav ca si acum: chiulul!” George Blejar, coleg de liceu dupa examenul de treapta, cu Crin Antonescu, isi aduce aminte ca actualul interimar lipsea pe rupte de la orele pe care nu le considera interesante. Profesorul Stelian Dogaru: Crin Antonescu nu cred ca a fost securist. A avut insa pile mari la partid „Cum chiuleste acum in Senat, tot asa chiulea si atunci, la scoala. Nu era luna sa nu-i tai ore sau chiar zile din condica de prezenta!”, dezvaluie directorul Dogaru. Totodata, isi aduce aminte ca actualul presedinte interimar a luat-o si pe cocoasa de la vecinii din bloc fiindca ii deranja cu muzica in permanenta. Directorul Dogaru crede ca nu a fost securist, dar ca avea pile zdravene la partid, dezvaluie EVZ.ro
Toti consilierii lui Basescu, alungati. Victor Voicu a fost numit, ieri, consilier prezidential pe probleme de sanatate. Acesta l-a inlocuit pe Virgil Paunescu, ultimul dintre consilierii lui Traian Basescu care pleaca de la Cotroceni. Primii numiti in echipa de consilieri prezidentiali ai presedintelui interimar Crin Antonescu au fost Gheorghe Rotaru (Departamentul Securitatii Nationale) si Vasile Enache (Cancelaria Prezidentiala). In cazul celor doi, decretele de numire in functie au fost semnate pe 6 august. A doua zi, echipa s-a intregit cu Radu Zlati, ales consilier la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, si cu Victor Voicu, numit in functia de consilier prezidential la Departamentul Sanatate Publica, scrie Adevarul.
Flutur: Facem apel la USL sa puna capat crizei politice, prognoza de crestere economica este sumbra. Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca democrat-liberalii fac un apel la Uniunea Social Liberala sa puna capat crizei politice, prognoza de crestere economica fiind una sumbra, de 0.8% pentru luna septembrie, potrivit Mediafax. Flutur a aratat ca, in urma discutiilor dintre conducerea partidului si delegatia FMI, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, a rezultat ingrijorarea oficialilor straini legata de instabilitatea din Romania, dar si de lipsa masurilor concrete pentru asigurarea unei cresteri economice. El a spus ca, in Romania, in prezent, cresterea economica este de 1,2%, cu prognoze sumbre pentru perioada urmatoare, probabil de 0,8%, potrivit unei noi evaluari, care va avea loc in luna septembrie, in conditiile in care, la venirea Guvernului Ponta, cresterea economica estimata era de 1,5%, anunta Romania Libera.