Sari direct la conținut

Politic Show: Cristian Preda: E trist ca oferta PNTCD in 2011 este Victor Ciorbea; Seful AJOFM Constanta contesta retragerea sprijinului politic de catre PDL; Constitutia presedintelui, la mana parlamentarilor

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Cristian Preda: E trist ca oferta PNTCD in 2011 este Victor Ciorbea. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat realegerea lui Victor Ciorbea ca presedinte al PNTCD. „Desi suntem in 2011, premierul din 1996-1998 e tot ceea ce a putut oferi un partid care e, de altfel, membru al PPE. Trist. Ganditi-va ca maine PNL ar fi condus de Radu Campeanu, PSD l-ar avea la carma pe Ion Iliescu, iar in planul doi pe Adrian Nastase, PDL l-ar avea sef pe Petre Roman, PUNR ar exista inca sub bagheta lui Funar si PRM s-ar pregati sa obtina o cincime din voturile cetatenilor romani. Intr-o asemenea ipoteza, faptul ca la PNTCD s-ar afla in frunte Victor Ciorbea nu ar parea straniu”, a scris Cristian Preda pe blogul sau. Cristian Preda a fost consilier prezidential in mandatul Emil Constantinescu, in timpul guvernarii CDR, scrie EVZ.

Seful AJOFM Constanta contesta retragerea sprijinului politic de catre PDL. Seful AJOFM Constanta, Romulus Minca, contesta retragerea sprijinului politic de catre Biroul Permanent Judetean al PDL care a avut loc vineri si sustine ca va contesta hotararea respectiva la Comisia de Statut, Etica si Litigii, dar si la Biroul Permanent National. Intr-un comunicat de presa, Romulus Minca sustine ca numirea sa politica pe functia de director al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca a expirat odata cu abrogarea Ordonantei 37/2009, cand a incetat calitatea sa de director coordonator, astfel ca evaluarea care i-a fost facuta nu a avut baza legala. Romulus Minca a precizat ca evaluarea sa este inoportuna si considera ca activitatea sa in fruntea AJOFM Constanta a fost foarte buna, anunta Gandul.

USL vrea vot popular in judete, Boc zice nu. USL are de gand sa organizeze la 17 iulie referendumuri in toate judetele pe tema reimpartirii teritoriale. Premierul sustine ca nu e nevoie. Social-democratii si liberalii au trecut la actiune si au cerut deja in 11 judete ca populatia sa fie intrebata daca este de acord cu reorganizarea. „Sper ca pe 17 iulie sa vina si sa voteze la referendum, sa fie clar pentru toata lumea ca judetele trebuie sa ramana”, a declarat, ieri, liderul PSD, Victor Ponta. USL ar putea impune organizarea referendumurilor locale in cele 21 de judete in care detine majoritatea in consiliile judetene. Reprezentantii USL au solicitat, deja, consultarea populatiei in 11 judete: Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Bihor, Botosani, Cluj, Covasna, Dolj, Galati, Hunedoara si Vrancea. Legea referendumului prevede ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala fara consultarea populatiei si a acuzat Puterea ca nu respecta legea. Deputatul liberal Alina Gorghiu considera ca Legea referendumului este clara, iar organizarea consultarii populare pentru modificarea limitelor judetelor este obligatorie, informeaza Adevarul.

Constitutia presedintelui, la mana parlamentarilor. Sunt demnitarii mai presus decat cetatenii obisnuiti? La aceasta intrebare spera consilierul prezidential Stefan Deaconu sa gaseasca raspuns in motivarea judecatorilor. Curtea Constitutionala nu a permis modificarea Constitutiei pentru a face posibila confiscarea averilor dobandite ilicit, nu a permis eliminarea imunitatii parlamentare care impiedica perchezitionarea si arestarea alesilor si nu a admis textul constitutional care le-ar fi interzis judecatorilor sa impuna Executivului politica bugetara si fiscala. Astfel, a mentinut pentru cei din urma posibilitatea ca prin hotarari judecatoresti sa-si apere, intre altele, salariile si pensiile mari, scrie Romania Libera.

In editorialul „Victor Ponta, un motiv sa crape televizorul de rusine!”, Vlad Macovei scrie: „Sunt rare ocaziile cind publicul are ocazia sa vada ce este in spatele cortinei. In spatele cortinei micului ecran. Ce-i mina pe polticieni in lupta? De ce ataca un anumit subiect sau o anumita persoana? Aceste tiruri presupun niste interese nobile, de bun comun? Un raport preliminiar al Fiscului arata ca prea-cinstitul cabinetul de avocatura al domnul Dan Sova, senator PSD, are probleme in a justifica mai bine de un milion de euro pe care i-a primit din afaceri cu statul. Mai exact din contracte de consultanta juridica cu celebrele combinate energetice Turceni si Rovinari. Niste gauri negre ale banului public ca sa le zicem pe bune. Pe acelasi domn Sova il vedem la televizor perorind impotriva puterii portocalii. Ce a facut aceasta putere portocalie? I-a reziliat contractele”. Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro