Sari direct la conținut

Politic show: LCK și visul frumos numit Europa Unită; Revolta celor care știu foarte bine de ce se află acolo; Dragnea se delimitează de plângerea penală împotriva lui Timmermans

HotNews.ro
politic show, Foto: Colaj foto
politic show, Foto: Colaj foto

LCK și visul frumos numit Europa Unită. Audierea Laurei Codruța Kovesi a fost urmărită în direct de peste un milion de români/minut, la televiziunile de știri care au transmis integral. E cam de două ori mai mult decât audiența obișnuită de la ora 19 a acestora. Alții, nu știm câți, mai tineri și mai activi, s-au uitat pe live-feeduri, creând dificultăți mari site-ului Parlamentului European, suprasolicitat. Primul efect al acestei audieri este o reclamă extraordinară pentru Europa, pentru civilizație și pentru dialog. Trebuie că mulți români au azi mai multe motive decât aveau ieri de a merge la alegerile europarlamentare, scrie Moise Guran.

Revolta celor care știu foarte bine de ce se află acolo. A trecut mai bine de o săptămână de la adoptarea intempestivă, prin ordonanță de urgență nedezbătută public și nici cu actorii din sistem, a unor ample și substanțiale modificări la legile Justiției adoptate de Parlament. Ecourile sunt departe de a se stinge chiar dacă, după amplificarea criticilor, premierul și ministrul Justiției au mimat o întâlnire cu reprezentanții magistraților, la care au refuzat să participe trei dintre cele mai mari asociații ale judecătorilor și procurorilor, iar Tudorel Toader a promis că Executivul va abroga unul dintre controversatele articole, scrie Digi24.

Dragnea se delimitează de plângerea penală împotriva lui Timmermans. Liviu Dragnea a declarat miercuri, la puțin timp după victoria lui Kovesi în Parlamentul European, că se delimitează de plângerea penală făcută de Luju.ro împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Deși anunțul privind plângerea e public de o săptămână, iar Dragnea s-a întâlnit între timp chiar cu Timmermans la congresul socialiștilor europeni de la Madrid, șeful PSD s-a delimitat abia azi de inițiativa site-ului Luju.ro, apropiat de Antena 3, potrivit G4Media.

Mihai Tudose, mesaj pentru Dragnea. Fostul premier Mihai Tudose susţine că, înainte de a pleca din PSD, s-a gândit să demisioneze din Parlament, ca să nu fie etichetat ca traseist. S-a răzgândit după o discuţie cu primarii din Brăila. Tudose susţine că Victor Ponta nu a ştiut că demisionează din PSD. „L-am întrebat pur şi simplu: Pot să depun adeziune la Pro România? Mă primeşti?“, susţine Tudose. Cât despre Dragnea, Tudose îl caracterizează succint: „El e statul paralel“, scrie Adevărul.

Cum se apără Meleșcanu, acuzat că a dat mandat pentru un vot împotriva lui Kovesi. Teodor Meleşcanu neagă că votul împotriva Laurei Codruţa Kovesi din consiliul ambasadorilor, de săptămâna trecută, a fost dat cu acordul său. Ministrul de Externe susţine că nu i-a dat ambasadorului român un mandat pentru un vot negativ. Teodor Meleşcanu a fost tras la răspundere de reprezentanţii Opoziţie după ce presa a scris că Ambasadorul Romaniei pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, a avut mandat să voteze împotriva Laurei Codruţa Kovesi, scrie Digi24.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro