Sari direct la conținut

Politic Show: Liviu Dragnea: Sunt foarte ingrijorat ca celelalte partide au o cota mica. Nu este sanatos; Olguta Vasilescu: Vor fi considerati pensionari numai cei care au vechime in munca; De cate zile a avut nevoie Tariceanu sa vada scumpirea benzinei

HotNews.ro
Politic, Foto: Colaj foto
Politic, Foto: Colaj foto

Cum a inventat Eugen Nicolicea un articol de lege ca sa o lase pe Rovana Plumb cu imunitate inca o luna. Miza amanarii. Liderul deputatilor juristi, Eugen Nicolicea, a amanat cu o luna votul pentru ridicarea imunitatii Rovanei Plumb, o piesa-cheie in dosarul Belina, care duce la Liviu Dragnea. Din punct de vedere juridic, Nicolicea nu doar ca a ignorat legile in vigoare, dar a mai si inventat noi prevederi in favoarea PSD. In cazul Rovanei Plumb, PSD nu s-a multumit sa traga de timp in conditiile oferite de Regulamentul Camerei Deputatilor, ci pur si simplu a inventat o noua prevedere legala. Eugen Nicolicea, presedintele PSD al Comisiei Juridice, a scos din burta un nou termen: 14 zile pentru raportul preliminar, plus alte 14 pentru raportul final. „Conform Regulamentului, trebuie sa facem o prima evaluare in care sa spunem termenul maxim pentru a face ancheta plus intocmirea referatului. Biroul Permanent al Camerei poate sa aprobe termenul maxim sau sa aprobe un termen mai scurt. Pe cale de consecinta am propus 14 zile pentru efectuarea anchetei si 14 zile pentru intocmirea si votarea raportului”, a spus Nicolicea in sedinta Comisiei Juridice. Asadar, 28 de zile dintr-un foc. 28 de zile lucratoare, la care se mai adauga weekend-urile, plus alte amanari intempestive, relateaza Adevarul.

Liviu Dragnea: Sunt foarte ingrijorat ca celelalte partide au o cota mica. Nu este sanatos. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Romania TV, ca este ingrijorat ca partidele de opozitie au unnivel al popularitatii foarte scazut in comparatie cu PSD, el comentans ca „orice dezechilibru pe scena politica nu este sanatos”. „PSD are o cota de incredere uriasa. Nu s-a reusit sa fie dus in jos (…) De o perioada ramane acolo sus. Nici macar nu e foarte sanatos pentru scena politica. Sunt foarte ingrijorat ca celelalte partide au o cota mica pentru ca orice dezechilibru pe scena politica nu este sanatos”, a spus Liviu Dragnea, scrie Gandul.

Olguta Vasilescu: Vor fi considerati pensionari numai cei care au vechime in munca. Cinci milioane de pensii ar urma sa fie recalculate, potrivit viitoarei legi a pensiilor, spune ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Intr-un interviu la Romania TV, demnitarul a declarat ca vor fi considerati pensionari doar cei care dovedesc ca au o vechime semnificativa in munca. Iar persoanele care beneficiaza acum de pensia minima garantata vor fi incadrate intr-o alta categorie. Pe de alta parte, ministrul a dat asigurari ca varsta de pensionare nu va fi majorata. Lia Olguta Vasilescu nu a avansat, insa, o data la care proiectul noii legi a pensiilor va fi facut public. Nu vor fi considerati pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantata. Ei vor intra pe alta lege, vor primi indemnizatia pe care o primesc si acum. A crescut de la 400 de lei la 520 lei. E prevazut in programul de guveranare sa fie 640 din ianuarie. E adevarat ca nu trebuie amestecati cu ceilalti pensionari, unde va fi un calcul separat, in functie de contributivitate, anunta Digi24.

Ministrul Educatiei a comis-o din nou. Liviu Pop, profesor de matematica, are probleme cu aritmetica. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, asa cum ne-a obisnuit, a mai comis o gafa. De aceasta data, intr-o videoconferinta cu inspectoratele scolare din tara, a declarat ca elevii de liceu din an terminal au inceput scoala in urma cu 17-18 ani. „Rolul elevilor este unul foarte important. Voi sunteti, si cand spun voi ma refer la invatamantul liceal, voi trebuie sa fiti promotorii acestei reforme. Va place cum arata scoala, cand ati intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci ati intrat in clasa I”, a spus Liviu Pop, potrivit Romania Libera.

De cate zile a avut nevoie Tariceanu sa vada scumpirea benzinei. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, spunea in urma cu o saptamana ca nu se poate vorbi de scumpirea carburantului, ci doar diferente de pret intre statii. Sase zile mai tarziu liderul ALDE a recunoscut faptul ca s-a scumpit pretul la benzina. Intr-o conferinta de presa sustinuta la Mioveni, joi seara, presdintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a admis faptul ca a avut loc o crestere a pretului la benzina si motorina. „Sunt ingrijorat ca locurile noastre de munca din Romania pot fi puse in pericol. Vreau ca oamenii sa castige cat mai mult, sigur, deranjat si eu ca si fiecare roman daca creste pretul la benzina din cauza accizei, dar in acelasi timp vreau sa va spun ca in primul trimestru al anului acesta, dupa eliminarea accizei la combustibil, bugetul a incasat mai putin: 800 de milioane de lei”, a declarat Tariceanu, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro