Sari direct la conținut

Politic Show: Oferta Euro 2009: Basescu, Geoana si Crin; Dragnea neaga discutii in PSD pe marginea iesirii de la guvernare; Basescu cere suspendarea sporurilor pentru magistrati, iar Romania, patrulata de politia alegerilor

HotNews.ro

Oferta Euro 2009: Basescu, Geoana si Crin. Din plin. Campania pentru europarlamentare a fost deturnata spre batalia prezidentiabililor. In loc de teme europene am avut parte de imbranceli pentru Cotroceni. Maine sunt alegeri si in Romania. Pentru Parlamentul European. Pentru ce anume insa putini poate au inteles. Partidele si candidatii lor au esuat in a declansa o dezbatere pe teme europene de interes public. Dincolo de niste lozinci suspecte, care sugereaza jindul unor politicieni de a pune mana pe bani europeni, nu se poate povesti nimic despre marile promi siuni ale acestei campanii. Euroalegerile au fost partial ecranate de batalia prezidentiabililor programata pentru toamna. Integral in EvZ.

Sabina Fati, in editorialul „Ce alegem anul acesta: Severini sau Macovei?„, afirma ca „In 2009, romanii au de ales intre doua oferte: nationalismul fardat, care ar vrea sa puna mana pe banii europenilor si apoi sa-i pacaleasca ascunzandu-i pe politicienii corupti in dosarele unei justitii uituce, sau reformismul complicat, care prefera sa aiba pierderi pe termen scurt, dar sa castige pe termen lung un sistem juridic mai onest si mai rapid. Liberalii si socialistii s-au asezat impreuna in prima categorie, cu manecile suflecate, cu mainile in sold, cu fetele dilatate de ura, tipand cu spume la gura impotriva dusmanului comun din a doua categorie: Monica Macovei. Romanii au de ales si duminica la europarlamentare, dar si la toamna, la prezidentiale, intre cele doua tipologii: Severin si Macovei”. Integral in Romania Libera.

Dragnea neaga discutii in PSD pe marginea iesirii de la guvernare. Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, ca in interiorul formatiunii pe care o reprezinta nu s-a discutat despre o posibila iesire a formatiunii de la guvernare dupa scrutinul pentru alegerile europarlamentare. “Nu s-a purtat o discutie privind iesirea de la guvernare, au fost cateva iesiri publice ale unor colegi care, in parte, pot fi intelese, este vorba despre foarte multa suparare, acumulata in aceasta perioada, o mare parte indreptatita”, a mai spus Dragnea. Vicepresedintele social-democrat a mai precizat ca PSD a intrat in aceasta guvernare pentru a respecta niste angajamente electorale si si-a exprimat increderea ca dupa alegerile pentru PE va avea loc “o discutie linistita” intre partenerii de coalitie, scrie Gardianul.

In editorialul „Sorin Oprescu, intre anestezie si operatie„, Florian Bichir considera ca „in campania electorala pentru Primaria Capitalei, Sorin Oprescu a facut o nota aparte. Prin dis cursul sau flegmatic, de baietas crescut intr-un cartier privilegiat al nomenclaturii. Printr-un discurs anti-sistem, de independent, gen galeria lui Rapid – „singur impotriva tuturor” – si printr-o hiperbolizare a profesiei sale de medic. Activitate care, in Romania, dar si peste tot in lume, este privita cu admiratie. La urma urmei, medicii salveaza vieti, vindeca suferinte, iar asta ii face de nepretuit in cadrul societatii”. Integral in EvZ.

Basescu cere suspendarea sporurilor pentru magistrati. Presedintele Traian Basescu a cerut azi Parlamentului sa suspende plata unor sporuri restante pentru magistrati si sa reexamineze ordonanta nr. 225/2008 privind acordarea unor drepturi salariale personalului din sistem. Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele considera ca suspendarea acestor sporuri este o „masura justificata si oportuna” avand in vedere contextul actual al crizei economice si impactul pe care plata acestor drepturi salariale l-ar avea asupra bugetului de stat, noteaza EvZ.

Romania, patrulata de politia alegerilor. Peste 300 de filtre de control ale Politiei, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera au fost mobilizate in teren de Ministerul Administratiei si Internelor pentru descurajarea „turismului electoral”. In ziua alegerilor europarlamentare la care urmeaza a fi alesi cei 33 de reprezentanti ai Romaniei la Bruxelles, politistii vor avea misiunea de a monitoriza si, dupa caz, de a verifica mijloacele de transport cu care se vor deplasa eventuale grupuri de cetateni care intentioneaza sa voteze de mai multe ori, in sectii de votare diferite, scrie Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro