Sari direct la conținut

Politic Show: Parlamentarii care au „daruit” bisericilor vor fi pomeniti in rugaciuni; Roberta Anastase s-a dus sa faca pace la Ganeasa; Comisia juridica s-a spalat pe maini de dosarele “Nastase”; Nationalism? A se slabi si demonta!

HotNews.ro

Parlamentarii care au „daruit” bisericilor vor fi pomeniti in rugaciuni. Sumele mari de bani cerute de parlamentari pentru bisericile din propriile circumscriptii nu reprezinta altceva decat datoria deputatului sau a senatorului pentru comunitatea care l-a trimis in Parlament, considera Biserica. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, sustine ca fondurile alocate lacaselor de cult nu reprezinta o strategie de imagine pentru parlamentri, ci doar un raspuns la dorintele comunitatii, scrie Gandul.

Comisia juridica s-a spalat pe maini de dosarele “Nastase”. Raportul Comisiei juridice din Camera Deputatilor, referitor la dosarele lui Adrian Nastase, nu contine nici o recomandare pentru plen. “Am solicitat plenului sa decida ce urmeaza de facut. Plenul este suveran. Eu am inserat in raport absolut tot ce s-a intamplat in cele doua zile de dezbateri din Comisia juridica”, a declarat presedintele comisiei, deputatul PDL Daniel Buda pentru Cotidianul.

Functia de prefect redevine politica. Dupa ce pesedistii au anuntat public, in numele Coalitiei, ca Guvernul va emite o ordonanta de urgenta prin care anumite functii publice, printre care si cea de prefect sau de director general de directie, intr-un minister sau in institutiile deconcentrate, sa devina politice si sa aiba durata de patru ani, PSD si PD-L si-au schimbat planurile. Astfel, aceasta initiativa nu va mai fi asumata de Executiv, ci a fost depusa sub forma de initiativa legislativa la Senat, scrie Gandul.

Roberta Anastase s-a dus sa faca pace la Ganeasa. Dupa ce miercuri noapte, simpatizantii candidatilor PSD si PDL la o primarie olteana s-au incaierat si s-au impuscat, sefa Camerei Deputatilor s-a dus in comuna pentru a instaura calmul. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a lansat joi la Ganeasa, judetul Olt, un apel la calm catre locuitorii comunei, astfel incat campania electorala pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru primarie sa se desfasoare in limitele legii, scrie Cotidianul.

Horia Ghibutiu, in „Ganeasa, tribuna dezbaterilor doctrinare”, considera ca „Ganeasa e, de fapt, o paradigma a confruntarilor ideologice de la noi. Are un electorat matur, președintele Biroului Electoral Județean Olt raportand, cu justificata mandrie locala, ca la urne s-a prezentat un procent de 80,1%, cifre pe care, ca locuitor al absenteistului sector 3 din Capitala, nu le pot privi decat cu fireasca invidie. Pe fondul acestui peisaj politic, votanții din Ganeasa, respectand alianța de nezdruncinat a partidelor care fac schimb constructiv de idei in parlament, simt nevoia unei descentralizari. Vor sa aduca necesare corective la tribuna locala a ideilor, in incercarea de a delimita doctrina social-democrata de cea democrat-liberala”. Integral in EvZ.

In „Nationalism? A se slabi si demonta!”, Traian Ungureanu afirma ca „Toata lumea a rasuflat usurata in lumanarea romanista dupa dezintegrarea PRM: am scapat de nationalism! E o concluzie pripita. O data, pentru ca intelege prin nationalism circulatia deseurilor voievodale lansate de Vadim. Kitsch-ul patriotic vadimist nu e decat actualizarea ceausismului – un amestec de ideologie prescolara si estetica de han fortificat in jurul unei Ancute de placaj”. Integral in Cotidianul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro