Sari direct la conținut

Politic Show: Plumb, despre Legea salarizarii: Va exista o ierarhie. Presedintele si premierul, acelasi salariu; Cum vad analistii infrangerea PSD in Parlament; Plangere penala la Inalta Curte pe numele lui Victor Ponta pentru abuz in serviciu

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Plumb, despre Legea salarizarii: Va exista o ierarhie. Presedintele si premierul, acelasi salariu. Ministrul Muncii si presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca va exista o ierarhie cu privire la Legea salarizarii si, implicit, a diferentei intre raportul minim si maxim, astfel incat situatiile in care un secretar de stat castiga mai mult decat un ministru sa nu mai fie intalnite. Potrivit ministrului Muncii, se vor situa pe acelasi palier de salarizare prim-ministrul, seful statului, presedintele ICCJ, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului. „Ne-am asumat anumite angajamente politice si ma refer la Legea salarizarii, precum si la Legea privind venitul minim de insertie, care va pleca in Parlament, in cursul acestei luni. In primul rand, este un haos in salarizarea celor care au grija de sanatate, de educatie, cei care trebuie sa furnizeze servicii publice de calitate la nivelul admistratiei publice locale. Medicii sunt in sistemul bugetar si sunt salarizati pe baza legilor existente in sistemul de salarizare bugetar. Criteriile acestei legi au fost negociate si stabilite de comun acord cu institutiile financiare internationale. Raportul intre minimum si maximum e 1 la 18. Pe prima treapta intra prim-ministrul, intra presedintele, presedintele ICCJ, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului – exact salariul egal pentru cele trei puteri in stat”, a declarat Rovana Plumb, scrieEVZ.

Cum vad analistii infrangerea PSD in Parlament. In ciuda majoritatii de conjunctura stranse de liberali la votul pentru numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE, o ruptura formala intre PSD si UNPR este putin probabila, pentru ca partidul lui Gabriel Oprea nu are niciun interes sa iasa acum de la guvernare, sustin analistii contactati de „Adevarul”. Votul pentru numirea senatorului Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE a fost, de fapt, o victorie a presedintelui Klaus Iohannis si mai putin a liberalilor, mai sustin analistii. Drept urmare, sustinerea acordata de liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, celor din PNL nu presupune si ruperea coalitiei de guvernare, ba mai mult, interesul progresistilor ar fi deocamdata sa ramana la guvernare alaturi de PSD. Nazuinta UNPR s-ar plia, de altfel, perfect pe grija liberalilor de a nu deconta prea devreme erorile Executivului condus de Victor Ponta, sustin comentatorii politici, anuntaAdevarul.

Plangere penala la Inalta Curte pe numele lui Victor Ponta pentru abuz in serviciu. Ce a facut procurorul general, Tiberiu Nitu, cu reclamatia care-l vizeaza pe premier. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan (PNL), a depus in urma cu doua zile la Inalta Curte o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, deoarece nu a respectat legea si nu a organizat la timp alegerile partiale pentru sefia CJ Cluj, data limita fiind ianuarie 2015. Acesta a precizat ca a depus o plangere penala si la procurorul general Tiberiu Nitu pe numele premierului Ponta, dar acesta nu i-a raspuns in termenul legal, informeazaGandul.

Secara (PNL): Oprisan, motorul revolutiei alesilor locali impotriva DNA. Asaltat pe toate flancurile de DNA, premierul Victor Ponta se foloseste de Marian Oprisan, pentru a porni o revolutie a alesilor locali impotriva anticoruptiei, sustine deputatul PNL Florin Secara. „Felicitandu-l pe Marian Oprisan cu prilejul realegerii acestuia in functia de presedinte al UNCJR, Victor Ponta ii indeamna pe presedintii de consilii judetene si pe primari „sa reziste la cel mai grav si brutal atac impotriva alesilor locali din istoria democratica a Romaniei”. Mesajul premierului arata panica ce l-a cuprins in perspectiva reintoarcerii in tara si la DNA, cu atat mai mult cu cat rude apropiate, prieteni si sponsori ai lui Victor Ponta sunt si ei sub lupa procurorilor anticoruptie”, a adaugat Secara, deputat PNL de Vrancea, scrieEVZ.

Blaga, din culisele discutiilor cu Oprea: „Mi-a spus: <>”. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca pledeaza pentru accederea rapida a PNL la guvernare si a subliniat ca premierul Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului. Rares Bogdan: Social-democratii ramasi fara lideri au incasat o lovitura extrem de dura ieri, in Parlament. Vasile Blaga si-a jucat bine cartile si a reusit sa-l impuna pe MRU la SIE. Social-democratii sunt retrasi in vizuina. Vasile Blaga: A fost un succes. Cu exceptia PSD, si acolo au fost totusi patru oameni care au venit la vot, a ALDE si a PMP, restul au sustinut propunerea lui Iohannis. Eu nu am discutat cu PMP. Am avut discutii clare cu Oprea, Pambuccian, Geoana, Hunor. Eu si cu doamna Gorghiu am condus discutiile, dar au participat si Motreanu, Atanasiu, Orban, Predoiu. Problema era de cvorum, nu de vot. Cvorumul putea fi mai bun, dar erau la liste controale totale, sa nu se apropie pesedistii de liste, in sfarsit. Au fost colegi de la PMP care au semnat, au intrat in sala, au primit un ordin si au parasit sala in zece minute. Presedintele si inca un coleg au semnat, au intrat in sala, dupa 10 minute au primit un telefon si au parasit sala. Domnul Tomac a declarat ca il sustine pe Ungureanu, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro