Politic Show: PSD nu crede in motiunea de cenzura; aflati ce colectioneaza candidatii la parlamentare; Lavinia Sandru poate candida, iar campania electorala nu e prea intelectuala
Lavinia Sandru poate candida pentru un nou mandat de deputat Sandru a mers in justitie, dupa ce Biroul Electoral Municipal i-a respins candidatura, pentru ca nu a depus in original cele 4 liste cu semnaturile sustinatorilor. In prima faza, Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins ca neintemeiata contestatia depusa de Sandru cu privire la decizia BEM. Sandru a atacat apoi hotararea la Curtea de Apel. Lavinia Sandru a demisionat din PIN si candideaza ca independent pentru un mandat de deputat in Capitala. Ea a motivat ca este singura sansa de a ajunge in Parlament, pentru ca partidul nu poate trece pragul electoral, scrie Cotidianul.
Olteanu: Blaga vrea sa fie premier si incearca sa-l demotiveze pe Stolojan Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, sustine ca secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, isi doreste foarte mult sa fie prim-ministru si incearca sa-l demotiveze pe Stolojan in campania sa, atacand astfel candidatura premierului Calin Popescu Tariceanu. “Cred ca Vasile Blaga «bate saua sa priceapa iapa», pentru ca toata lumea stie ca el e intr-o campanie puternica de recastigare a controlulului asupra partidului, control care a fost in foarte mare parte preluat de echipa lui Theodor Stolojan. Probabil isi doreste foarte mult sa fie si prim-ministru si incearca sa-l demotiveze pe Stolojan in campania sa si ataca candidatura lui Tariceanu, mizand probabil pe faptul ca toti vom observa ca Stolojan nu a avut deloc curaj sa candideze”, a declarat Olteanu, citat de Gardianul.
PSD nu crede in solutia motiunii de cenzura In cazul in care guvernul blocheaza Legea de majorare a salariilor profesorilor printr-o ordonanta de urgenta, PSD va apela „la toate mijloacele constitutionale“, mai putin la motiunea de cenzura. Solutia prevazuta de PSD la o eventuala ordonanta de urgenta a guvernului pentru blocarea majorarii salariilor este respingerea in parlament a actului normativ emis de executiv. „Daca guvernul da o ordonanta pentru blocarea sau amanarea legii, vom convoca parlamentul si vom respinge ordonanta guvernului. Chiar daca parlamentarii sunt in campanie, sunt sigur ca ne vom aduna repede“, a declarat Mircea Geoana, citat de EvZ.
Ce colectioneaza candidatii la parlamentare Marile spirite colectionare se intalnesc in colegiul 20 pe Bucuresti, la deputati. Seful PNG, Gigi Becali, are o colectie de ceasuri in valoare de 250.000 de euro. Contracandidata sa de la PSD, creatoarea de moda Oana Mizil are bijuterii si pietre pretioase de 850.000 euro. Spre deosebire de latifundiarul Piperei, creatoarea de moda nu are nici terenuri, nici case, nici masini, informeaza Romania Libera.
Bucurestenii, bombardati de PNL cu pliante electorale pline de greseli Primele lucruri care sar in ochi la pliantele peneliste indesate in cutiile postale sunt frazele care par sa subestimeze inteligenta alegatorilor. Astfel, in pliantul aceluiasi Vlad Naicu, cetatenilor li se precizeaza de fiecare data, in paranteza, ca atunci cand se vorbeste de comunitatile lor, se refera la cartier. Imaginea unei stampile zambitoare si care merge cu piciorusele pe un buletin electoral in culorile PNL completeaza acest ansamblu mai degraba hilar decat electoral. Virgulele pun si ele o mare problema autorilor materialului, cum ar fi in propozitia „Acum votul comunitatii (cartierului) dumneavoastra, pe care legea il numeste Colegiu…”, dand impresia ca votul se numeste colegiu. Cireasa de pe tort e insa o fraza in nota intregului material: „schimbarea poarta responsabilitatea actiunilor sale”, scrie Curentul.