Sari direct la conținut

Politic show: PSD Sibiu a pus în ramă realizările Guvernului Dăncilă și le-a scos în geam; DNA plusează: Dragnea merită mai mulţi ani de închisoare; Zile decisive pentru Merkel, Europa şi români

HotNews.ro
politic, Foto: Hotnews
politic, Foto: Hotnews

PSD Sibiu a pus în ramă realizările Guvernului Dăncilă și le-a scos în geam spre piața unde are loc protestul mișcării Vă Vedem. Mai multe afișe înrămate cu realizările Guvernului Dăncilă au apărut în ferestrele sediului PSD Sibiu iar ele pot fi văzute din Piața Huet, unde au loc zilnic protestul mut al mișcării Vă Vedem. Pe afișe sunt date statistice prezentate de premierul Dăncilă în discursul de la moțiunea de cenzură răspinsă miercuri în Parlament. Imaginile ne-au fost transmise de un cititor G4Media.ro De luni de zile, membrii comunității ”Vă vedem din Sibiu” participă zilnic la un protest tăcut în fața sediului PSD din Sibiu, potrivitG4media.

DNA plusează: Dragnea merită mai mulţi ani de închisoare. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au contestat decizia prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, dar şi achitarea pentru instigare la fals. Ei cer condamnare pentru ambele infracţiuni şi mărirea pedepsei. Dragnea a fost condamnat săptămâna trecută la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în procesul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu, dar decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu e definitivă, potrivitGandul.

Zile decisive pentru Merkel, Europa şi români. Americanii s-au alăturat principalelor puteri europene, între care Franţa şi Germania, avetizând oficial regimul Dragnea, printr-un apel public, să renunţe la schimbări care, prin modificarea Codului penal şi al Codului de procedură penală, „să slăbească statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. Comunicatul, nu se rezumă, ca alte luări de poziţie, din trecut, la a elogia, diplomatic, lupta anticorupţie şi a manifesta îngrijorare faţă de posibila ei slăbire. Deloc întâmplător, în discuţie şi-a făcut loc în plus, mai nou, şi infracţionalitatea însăşi, potrivitDeutsche Welle.

Codrin Ştefănescu, despre „scrisoarea celor 12”. Îngrijorarea celor 12 ambasadori privind independenţa judecătorilor şi procurorilor rezultă în primul rând din publicarea protocoalelor secrete dintre serviciile de informaţii şi diverse instituţii cheie din sistemul judiciar, consideră secretarul general PSD. „Cred că îngrijorarea celor 12 ambasadori privind independenţa judecătorilor şi procurorilor rezultă în primul rând din publicarea protocoalelor secrete dintre serviciile de informaţii şi diverse instituţii cheie din sistemul judiciar, protocoale care au arătat existenţa unor mecanisme total ilegale şi total în afara Constituţiei.”, a spus el, potrivitRomania Libera.

Iohannis, despre apelul ambasadelor pe tema modificării legislaţiei penale: Au perfectă dreptate. Sper să se audă şi la PSD. Şeful statului a fost întrebat ce părere are despre apelul făcut de 12 ambasade către parlamentarii români, apel în care le era solicitat celor din legislativ să nu facă schimbări ale legislaţiei penale care „ar afecta statul de drept“ „Au perfectă dreptate. E lucrul pe care l-am spus de multă vreme. Modificările trebuie să îmbunătăţească independenţa şi sistemul de Justiţie. Sper să se audă şi la PSD“, a declarat Klaus Iohannis, potrivitAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro