Sari direct la conținut

Politic Show: Superoferta parlamentara: 500 de lei ca sa-ti angajezi rudele la cabinet; UDMR nu va semna o motiune dupa angajarea raspunderii Guvernului pe despagubiri; Are sanse casatoria intre persoane de acelasi sex? Politicienii au indulcit tonul

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Antonescu, amenintat de pesedistii din fieful lui Ponta. Social-democratii au inceput sa se gandeasca daca sa-l mai sustina sau nu pe Crin Antonescu in cursa pentru prezidentiale. Tonul a fost dat chiar de pesedistii din Gorj, judet unde Victor Ponta a fost ales deputat. Liderul social-democratilor gorjeni, primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, i-a transmis lui Crin Antonescu ca in randurile PSD exista o nemultumire considerabila fata de modul in care presedintele PNL critica partenerii din USL, in special pe Victor Ponta. „Oamenii au inceput sa vina catre mine cu un mesaj: „Dom’ primar, daca ne spuneti dumneavoastra sa-l votam, nu-l vom vota daca se merge pe aceasta linie”, a declarat primarul Florin Carciumaru, la Romania Tv, scrieEVZ.

UDMR nu va semna o motiune dupa angajarea raspunderii Guvernului pe despagubiri. Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat astazi, dupa intrevederea cu premierul Victor Ponta, ca Uniunea a decis, prin vot, sa nu semneze o motiune de cenzura daca aceasta va fi facuta ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului asupra legii privind despagubirile pentru imobile nationalizate. Kelemen Hunor a aratat ca prin aceasta lege nu sunt anulate drepturi ale fostilor proprietari si ca, pana in acest moment, nu a vazut niciun text al unei eventuale motiuni de cenzura. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca PDL a avut discutii cu reprezentanti ai UDMR si ai PPDD pentru depunerea unei motiuni de cenzura la asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietatilor, aceste discutii urmand sa continue, anuntaAdevarul.

Are sanse casatoria intre persoane de acelasi sex? Politicienii au indulcit tonul. O buna parte dintre politicieni a tunat si a fulgerat impotriva lui Remus Cernea, cand au aflat ce se gandeste sa le propuna spre legiferare: legalizarea parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex. Dupa declaratiile premierului de luni seara, tonul criticilor s-a domolit si ceea ce parea imosibil de acceptat nu mai este decat o idee nepotrivita deocamdata. „Nu va ascund faptul ca eu cred ca e bine ca cineva are curajul sa ridice aceste lucruri. Daca va uitati la multe alte tari, si vorbesc de tari civilizate aici, discutia este mult mai putin pasionala. Nu am stiut acum ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania si nu putem nici macar sa discutam despre niste lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ”, a declarat Victor Ponta. Comparati aceste declaratii cu cele ale sefului PSD Constanta, care spunea ca „ii rupe picioarele tampitei”. Ponta a facut referire, implicit, si la Franta, tara unde parteneriatele civile sunt acceptate de cativa ani si care, zilele trecute, a aprobat casatoriile intre persoane de acelasi sex. Mai mult, senatul tarii conduse de prietenul lui Ponta, socialistul Francois Hollande, a adoptat chiar si adoptiile in cazul cuplurilor gay. Ultima tara care a adoptat, saptamana trecuta, casatoriile gay este Uruguay, informeazaRomania Libera.

Superoferta parlamentara: 500 de lei ca sa-ti angajezi rudele la cabinet. Parlamentarii din comisiile juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului si din comisia speciala de Statut au adoptat, astazi, un raport de modificare a proiectului de lege privind Statutul alesilor, astfel incat un deputat sau senator sa fie sanctionat cu taierea a 10% din indemnizatia zilnica. Intrebat care este suma vizata, pretedintele Comisiei juridica a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca (PC), a explicat ca este vorba de 10% pe zi din indemnizatia de aproximativ 5.000 de lei pe care un parlamentar o primeste lunar. Cu alte cuvinte, un parlamentar care-si angajeaza fiul sau sotia la cabinetul parlamentar – un caz clasic si frecvent de conflict de interese – poate sa scape platind intre 500 si 1500 de lei, scrieAdevarul.

Ponta, despre PDL: „Daca anuntam motiune si nu reuseam sa o fac, ma ascundeam prin casa cateva zile”. Premierul Victor Ponta a ironizat, marti, anuntul PDL privind motiunea de cenzura in urma angajariii raspunderii pe Legea despagubirilor, aratand ca, in calitate de presedinte al PSD, daca ar fi anuntat o motiune si nu ar fi fost in stare sa o realizeze, s-ar fi ascuns prin casa cateva zile. „Strict politic, si faptul ca au anuntat motiune de cenzura si nu sunt in stare sa o faca, nu mai vreau sa mai comentez. Dar eu, daca as fi fost presedintele PSD si anuntam motiune si nu mai eram in stare sa o fac, cred ca cateva zile m-as fi ascuns prin casa”, a spus Ponta. El a aratat ca nu au fost vazuti democrat-liberali depunand amendamente pe tema retrocedarilor pentru ca acestia au fost „absolut neseriosi”. „Nu am vazut amendamente de la ei decat de la Tise, ca sa le dam la samsari toti banii si nu am de gand sa discut asa ceva cu nimeni. Cred ca au niste probleme interne si nu sunt in stare sa aiba o pozitie serioasa. In rest nimic, doar gargara, nu au spus nimic serios”, a spus Ponta, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro