Sari direct la conținut

Ponta: Vreau sa discutam in urmatorul CSAT o strategie concreta a Romaniei de a evalua si a actiona pentru cazul in care instabilitatea regionala continua

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a declarat marti, intr-un interviu acordat impreuna cu omologul moldovean Iurie Leanca postului TVR, ca vrea ca pe agenda urmatorului Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sa fie si o discutie cu privire la o strategie concreta a Romaniei „de a evalua, si de a analiza si de a actiona in masura in care (…) situatia de instabilitate regionala va continua”.

„Vreau in urmatorul CSAT sa discutam o politica si o strategie concreta a Romaniei de a evalua, si de a analiza, si de a actiona in masura in care, si eu asa cred ca, din pacate, situatia de instabilitate regionala va continua. Mi-as dori sa cred ca intr-o luna sau doua o sa fie pace si liniste si in Ucraina. Nu cred in chestia asta, suntem oameni politici pragmatici si stim ca instabilitatea va continua. Or eu cred este obligatia Romaniei de a sprijini cu tot ceea ce e posibil integrarea europeana a R. Moldova, dar si politica de securitate si de integritate teritoriala”, a declarat Ponta.

Premierul a aratat ca „suntem confrontati acum cu niste provocari pe care nu le anticipam acum un an, doi ani, trei ani. (…) Trebuie sa avem o analiza corecta a ceea ce se intampla, ce se poate intampla, o strategie concreta, totul bazat pe acest principiu fundamental de la care am plecat: Romania vrea, trebuie sa sprijine securitatea, independenta” Republicii Moldova.

„Nu pot sa accept ideea ca Romania sta cu manile incrucisate si orice se intampla cu Moldova, noi nu putem sa facem nimic. Cred ca Romania si Moldova au obligatia, in acest context extrem de complicat de securitate, sa aiba relatii si mai stranse si din punct de vedere al asigurarii securitatii, al capacitatii noastre de a preintampina provocari – pentru ca eu cred ca multe din gesturile politice ale regiumului necunostitutional din Transnistria erau mai degraba provocari”, a mai afirmat seful executivului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro