Sari direct la conținut

Porsche Panamera, tot mai aproape de forma finala

StiriAuto.ro

Panamera este anuntat pentru Geneva, in 2009. Chiar daca mai sunt mai mult de 20 de luni pana atunci, Porsche se afla in faza avansata de testare a modelului sau, cel putin, asa arata cele mai noi fotografii. Panamera prinde contur si se descopera fara jena in fata „pozarilor” avizi dupa modele in faza de prototip.

De aceasta data, din forma exterioara a Panamera se poate distinge bine plafonul arcuit ce ii confera modelului profilul de coupe. Forma farurilor si a stopurilor este bine develorpata si, cu siguranta, lumina va veni de la o serie de „xenoane” si LED-uri din ce in ce mai folosite pentru modelele de lux.

Limuzina este inconfundabil un Porsche, liniile sale generale fiind imprumutate de la modelele sportive cu 2 usi. Seria 911 pare cea mai apropiata, ca aspect general, de Panamera. Unul dintre forumistii site-ului Autoblog nota ca „Panamera este un 911 cu 4 usi”.

Ca performante, limuzina construita pentru 4 persoane nu se va delimita deloc de celelalte modele Porsche. Este deja cunoscut ca va primi propulsoare V6 si V8 (520 CP), dar si forme hibride benzina/electric pe care Porsche le dezvolta impreuna cu Volkswagen.

Panamera se doreste un concurent de talia lui Aston Martin Rapide, dar va trebui sa se lupte si cu viitorul BMW CS, noul Mercedes CLS sau Jaguar XF, toate fiind masini cu 4 locuri si forma de coupe.

Porsche Panamera:

Motor: 400 CP 4.8 liter V8 (pozitionare frontala), optiune: 520 CP

Viteza Maxima: app. 300 km/h

Optional 4?4

Hibrid planificat pentru 2011

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro