Sari direct la conținut

Poveşti Drink Insider: Ce-i lipseşte vinului românesc pentru a fi perfect?

HotNews.ro
Răzvan Avram, Foto: Hotnews
Răzvan Avram, Foto: Hotnews

Acest articol se adresează exclusiv celor cu imaginaţie şi umor. Cei care nu se regăsesc în această descriere, pot citi în continuare, fără doar şi poate, însă o fac pe propriul risc… Să ne imaginăm, pentru o clipă, că Lewis Carroll ne-a dat permisiunea de a ne strecura, prin galeria Iepurelui Alb, în povestirea lui fantastică şi c-o însoţim, iată, pe Alice, în Tara Minunilor.

Pe o ramură de copac, apare, pe neaşteptate, Pisica de Cheshire, iar noi, ridicându-ne pe vârfuri, avem şansa s-o întrebăm: „Ce-i lipseşte vinului românesc pentru a fi perfect?”… Pisica clipeşte scurt şi răspunde cu o întrebare: „Chiar vreţi să ştiţi?”… “Da…”, vine răspunsul, parcă de niciunde… „Atunci”, zice Pisica de Cheshire, „pot să vă spun cele 7 lucruri care pot face vinul vostru aproape perfect, iată…”

1. Cât mai multe vinuri din soiuri româneşti şi cât mai puţine vinuri din soiuri internaţionale…

2. Producători care să nu se mai laude cu suprafeţele mari cultivate cu viţă-de-vie…

3. Producători care să nu mai pomenească de producţii enorme la hectar…

4. Producători care să nu investească doar în vie şi cramă, ci şi în marketing şi comunicare…

5. Producători care să nu mai spuna că „vinul meu e cel mai bun”…

6. Investitori care să aştepte câteva generaţii pentru a culege profitul…

7. Investitori din pasiune şi nu din orgoliu…

După ce-şi termină uimitoarea tiradă, Pisica de Cheshire începe, uşor, dar sigur, să dispară, mai puţin rânjetul ei uriaş care rămâne, miraculos, atârnat într-un copac.

NB: acest text este unul fantastic şi trebuie tratat ca atare (sau nu).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro