Sari direct la conținut

Praga, orasul european in care preturile la hoteluri cresc cel mai mult in noaptea de Revelion

HotNews.ro

Praga ocupa primul loc in randul capitalelor europene in ceea ce priveste majorarea preturilor de Revelion la cazare, in conditiile in care o noapte costa, in acest an, in medie, 361 de euro pentru o camera dubla, fata de pretul mediu de 98 de euro solicitat in mod obisnuit pentru luna decembrie (+268%), potrivit site-ului trivago.com, citat de AFP.

Praga ocupa primul loc intr-un barometru al preturilor hotelurilor din 35 de metropole ale Europei, potrivit site-ului specializat in compararea preturilor practicate de hoteluri.

La Paris, turistii vor plati in acest an 239 euro, in medie, pentru o noapte petrecuta la hotel in data de 31 decembrie sau 1 ianuarie, respectiv cu 49% mai mult fata de pretul mediu de 160 de euro pentru orice alt moment al lunii decembrie.

In Venetia, Edinburgh si Amsterdam preturile depasesc 250 euro, in timp ce la Barcelona pretul mediu solicitat de anul nou este de 200 euro, fata de 103 euro solicitat in general in luna decembrie.

Si totusi, exista si orase in care turistii platesc mai putin de anul nou: la Bruxelles, pretul pentru o noapte petrecuta la hotel scade cu 2%. Preturile scad cu 9% la Atena si cu 13% la Stockholm, in raport cu pretul practicat in general in luna decembrie.

Pentru cele mai ieftine revelioane turistii sunt sfatuiti sa mearga la Atena, Lisabona, Sevilia sau Valencia, unde preturile medii practicate nu depasesc pragul de 100 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro