Sari direct la conținut

Prea tineri

HotNews.ro

Sub acest titlu, blogul Lens al The New York Times publica fotoreportajul lui Cristian Movila realizat in spitalul Marie Curie din Bucuresti, unde sunt tratati copiii bolnavi de cancer.

Fotoreportajul a facut deja inconjorul lumii, dupa expunerea lui, au fost sensibilizate companii si persoane, intr-o campanie plecata de la fotoreportajul lui Cristian Movila (campania „Stop cancer”).

Kristen Joy Watts scrie pe blogul The New York Times despre Cristian Movila, care a intrat din greseala in aripa unde sunt copiii bolnavi de cancer, incurcand coridoarele in spitalul Marie-Curie.

Dar Movila s-a intos in spital, aminteste blogul citat. Nu dupa mult timp, avea sa revina zilnic. In primele doua luni, s-a imprietenit cu pacienti, cu familiile lor si cu personalul medical. Apoi, timp de doua saptamani, Dl Movila si-a adus aparatul foto, dar doar se prefacea ca fotografiaza. Cand a inceput cu adevarat sa fotografieze, deja aparatul trecea neobservat. “Inconjurat de acesti copii, am incetat sa fiu orice altceva decat om.”

Dl Movila a lucrat doi ani si jumatate la seria de fotografii pe care a denumit-o „Unfinished Dreams”. In timpul expozitiei de fotografii, a inceput o campanie de strangere de fonduri si, cu ajutorul unor prieteni, a reusit sa atraga atentia unor donatori majori, mai scrie Kristen Joy Watts pe blogul citat.

Cristian Movila este un fotoreporter independent, care s-a lansat la Mediafax si care realizeaza in prezent fotografii pentru TheTimes, publicatia New York Times. Dl Movila a realizat fotografii in Gaza, Iran si Rusia si a lucrat pentru The Times.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro