Sari direct la conținut

Prefectul Capitalei despre amenda-record pentru distrugerile din IOR: Timpul ne va demonstra dacă această acțiune este o nouă perdea de fum

HotNews.ro
Bucata retrocedată în IOR după incendiul din august 2023, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Bucata retrocedată în IOR după incendiul din august 2023, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, este de părere că demersul primarului Nicușor Dan, de a amenda cu 35 milioane de euro proprietarul celor 12 ha retrocedate în Parcul IOR, pentru distrugerea spațiului verde poate fi pus la îndoială, deoarece vine cu o întârziere de 2 ani, după 20 de incendii care au avut loc în zonă.

  • „Sper că demersul anunțat astăzi de primarul general este unul serios și legal, nu o acțiune de campanie electorală.
  • În ultimii 2 ani au existat aproximativ 20 de incendii în parcela retrocedată din parc și mai multe acțiuni criminale, prin care au fost afectați iremediabil arborii din zonă. În acest sens, s-au deschis mai multe dosare de cercetare penală, de către instituțiile abilitate, care investighează infracțiunile menționate.
  • Faptul ca primarul general anunță o acțiune după 2 ani, si după zeci de incendii și distrugeri, este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului.
  • Timpul ne va demonstra dacă această acțiune este o nouă perdea de fum pentru bucureșteni, din partea primarului general, similară cu “demolarea” Cathedral Plaza, care nu s-a mai întâmplat, sau cu apa caldă care trebuia furnizată de “a doua zi” după alegerile din 2020”, a scris Rareș Hopincă pe pagina de Facebook.

Prefectul mai speră că „această acțiune nu se va întoarce împotriva bugetului Municipiului București, din cauza lipsei de fundamentare juridică”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro