Sari direct la conținut

Premier League: Liverpool vs Chelsea – Spectacol de gală pe Anfield

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool – Chelsea, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 20 octombrie, de la ora 18:30, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Liverpool şi Chelsea, două echipe cu un start excelent de campionat, se confruntă într-un derby de tradiţie al fotbalului englez, de data aceasta în cea mai interesantă partidă a etapei a 8-a din Premier League.

Liverpool este pe locul 1, cu 18 puncte acumulate după şapte etape, în care a înregistrat şase victorii şi o înfrângere, iar în runda precedentă s-a impus pe terenul celor de la Crystal Palace, scor 1-0 (a şasea victorie consecutivă în toate competiţiile).

În acest interval, Liverpool a câştigat ambele partide disputate în Champions League, 3-1 în deplasare cu Milan şi 2-0 acasă cu Bologna, reuşind, de asemenea, să se califice în optimile de finală din EFL Cup, după ce a trecut în turul al treilea al competiţiei, pe teren propriu, de West Ham United, cu 5-1.

În meciurile disputate acasă în campionat, echipa lui Arne Slot a bifat două succese şi un eşec, iar golgheterul „cormoranilor” este Luis Diaz, cu cinci reuşite în Premier League.

De menţionat că Liverpool are cea mai bună defensivă din campionat, cu doar două goluri primite în cele şapte etape disputate până acum!

Chelsea ocupă locul 4, cu 14 puncte acumulate după şapte etape, în care a înregistrat patru victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Nottingham Forest, scor 1-1 (a şasea partidă consecutivă fără eşec în toate competiţiile).

În această perioadă, echipa lui Enzo Maresca a câştigat primul meci disputat în Conference League, scor 4-2 acasă cu Gent, şi s-a calificat, la rândul ei, în optimile de finală din EFL Cup, după ce a trecut, în turul al treilea, pe teren propriu, de Barrow (League Two – liga a patra), scor 5-0.

În deplasare, londonezii au bifat victorii pe linie în această stagiune din Premier League, trei în tot atâtea partide, iar cel mai bun marcator al lui Chelsea în campionat este Cole Palmer, cu şase goluri.

Atenţie, Chelsea a marcat de 10 ori în cele trei partide disputate pe teren străin în campionat, 6-2 cu Wolverhampton, 1-0 cu Bournemouth şi 3-0 cu West Ham United!

În ediţia trecută din Premier League, cele două echipe au remizat în tur, la Londra, scor 1-1, pentru ca, în retur, Liverpool să se impună, acasă, în faţa lui Chelsea, cu 4-1; ultima confruntare directă a fost finala EFL Cup 2023-2024, Liverpool – Chelsea 1-0 după prelungiri (Van Dijk 118).

Superbet oferă cota 1,48 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Liverpool – Chelsea.

Liverpool – Chelsea GG
Cotă 1,48

INTERVIURILE HotNews.ro