Sari direct la conținut

Presa in diagonala: R. Kelly incriminat la tribunal de o alunita, Barack Obama il umileste pe McCain in Europa, iar Israelul le-a refuzat unor studenti palestinieni burse de top in SUA

HotNews.ro

Opt studenti palestinieni au pierdut sansa unei burse Fullbright in SUA din cauza restrictiilor impuse de Israel in Gaza. Un oficial american a declarat ca studentilor nu le-a fost acordata visa de a parasi fasia Gaza si de a veni la Ierusalim, la Consulatul SUA, pentru sustinerea unui interviu, informeaza CNN.

Doua persoane si-au pierdut viata si alta a fost grav ranita dupa ce o macara s-a prabusit intr-o cladire in New York, relateaza Reuters. Este al doilea accident de acest fel care s-a intamplat in New York in ultimele 3 luni. In martie o alta macara s-a prabusit si a ucis sapte persoane.

Barack Obama l-ar umili pe John McCain daca alegerile ar avea loc in Europa, anunta Deutsche Welle. Conform unui sondaj efectuat pe site-ul ziarului britanic Daily Telegraph, Obama ar primi 52% din sufragii daca, pentru urmatorul presedinte american, s-ar vota in Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Rusia. Rivalul sau Republican, John McCain ar primi doar 15% din voturi.

O alunita de pe spatele lui R. Kelly ar putea fi dovada incriminatoare in procesul intentat cantaretului pentru o inregistrare pornografica cu minori, scrie CNN. Un martor al procuratorilor a adus in fata curtii cadre din inregistrare in care se vede o pata mica, neagra pe spatele „actorului” din film. Proba vine dupa ce acum o saptamana unul din avocatii apararii a sustinut in fata juratilor cum ca, atata timp cat in inregistrarea de 27 de minute nu apare nici o alunita pe spatele barbatului, „actorul” nu poate fi R. Kelly.

Un decret impotriva hirotonisirii femeilor preoti a fost dat de catre Vatican. Decretul le pedepseste pe acestea si pe episcopii care le-au hirotonisit cu excomunicarea. Actul, emis de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei, a fost publicat in ziarul L’Osservatore Romano din Vatican si a intrat in vigoare imediat, anunta Reuters.

Furtuna tropicala Alma a lovit joi America Cetrala, atingand coasta Nicaraguei. Primul lovit a fost orasul Leon, unde mai multe case au fost drobite de copaci cazuti, acoperisurile au fost luate de vant si alimentarea cu energie electrica a fost afectata, anunta AP. National Hurricane Center a anuntat ca Alma este prima furtuna tropicala din arhive care loveste coasta Pacifica a Americii centrale. Astfel de furtuni, de obicei, ating malul mult spre nord-vest, lovind coasta Pacifica a Mexicului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro