Sari direct la conținut

Presa in diagonala: Unul dintre cei cinci judecatori ai lui Anders  Breivik a fost surprins jucand solitaire in timpul procesului; Printul Philip a fost spitalizat in urma unei infectii urinare; Marine le Pen ameninta ca o da in judecata pe Madonna

HotNews.ro
Presa in diagonala, Foto: Colaj foto
Presa in diagonala, Foto: Colaj foto

Printul Philip a fost spitalizat in urma unei infectii urinare. Printul Philip a fost spitalizat luni dupa-amiaza, la Londra, in cea de-a treia zi de festivitati dedicate jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a, din cauza unei infectii urinare, a anuntat Palatul Buckingham, potrivit AFP. Ducele de Edinburgh, care va implini 91 de ani duminica viitoare, a fost spitalizat ”ca o masura de precautie, dupa ce a dezvoltat o infectie a vezicii urinare, care este in curs de tratare”, a precizat palatul intr-un comunicat de presa. El va „ramane sub observatie cateva zile” si este „cum era de asteptat, foarte dezamagit ca rateaza concertul organizat in cursul serii pentru jubileu si ceremoniile prevazute pentru maine”, a adaugat Palatul Buckingham. Un purtator de cuvant al Palatului a declarat ca regina va asista la concert, asa cum era prevazut. Cunoscut pentru energia sa, ducele de Edinburgh a mai fost spitalizat de urgenta in decembrie din cauza unei artere coronariane obstructionata, o interventie care l-a impiedicat sa participe la sarbatorile traditionale de Craciun alaturi de familia regala. Duminica, el a petrecut mai multe ore in picioare, alaturi de regina, in frig si ploaie, pentru a asista la marea parada nautica de pe Tamisa, organizata pentru a celebra implinirea a 60 de ani de domnie a reginei. Aflat la conducerea a 800 de asociatii si a tuturor calatoriilor oficiale, ducele a hotarat vara trecuta sa reduca putin din obligatiile sale. El a insotit-o totusi pe regina in numeroasele vizite pe care le-a efectuat in Marea Britanie pentru jubileul sau.

Biserica Catolica din Spania e presata sa inceapa sa-si plateasca taxele pe proprietati. Biserica Catolica din Spania se confrunta cu o presiune publica crescanda pentru a incepe sa-si plateasca taxele pe unele dintre proprietatile sale, pe fondul adancirii crizei economice, intr-o tara in care chiar si regele a trebuit sa stranga cureaua, relateaza Reuters. Masura va aduce statului putini bani, insa poate avea o valoare simbolica uriasa pentru o populatie unde sapte din zece persoane se considera catolice. Opt din zece persoane solicita suspendarea exceptarii Bisericii de la plata taxelor, conform unui sondaj al ziarului El Pais. „Intr-o perioada de criza, cand toti trebuie sa faca un efort, Biserica trebuie sa faca si ea eforturi”, a declarat Oscar Lopez, numarul doi al partidului Socialist din Spania. Partidul preseaza pentru ca toate guvernele locale sa taxeze Biserica si scolile religioase, clinicile si proprietatile care furnizeaza servicii sociale ale acesteia, in conformitate cu legile existente, legi ce sunt rar implementate. Cum Spania se afla in centrul furtunii financiare din zona euro, politicienii de centru-stanga spun ca tara ar trebui sa reanalizeze un tratat international semnat cu Vaticanul in 1979, care excepteaza Biserica de la plata taxelor pentru locasele sale de cult. Multi spun „De ce atunci cand am o perioada mai dura si trebuie sa platesc mai multe taxe, aceasta institutie, care nu trece printr-o perioada dura, nu trebuie sa o faca?”, a declarat Santiago Sanchez Guiu, economist la Universitatea Carlos III din Madrid. Din punct de vedere financiar, impactul taxarii Bisericii va avea un impact minor, cotidianul El Mundo estimand ca abrogarea exceptiei fiscale va aduce un venit de 5 milioane de euro pe an, sau 0,01 procente din deficitul bugetar programat pentru anul 2012 al Spaniei. In acelasi timp , episcopii spaniolii dezmint faptul ca Biserica se bucura de privilegii speciale si spun ca aceasta cheltuie o multime de bani pentru mentinerea patrimoniului bogat si costisitor care are o mare semnificatie culturala. Ultima perioada a fost caracterizata de ideea ca guvernele trebuie sa inceapa sa taxeze Bisericile, un semnal in acest sens fiind oferit saptamana trecuta de economistul Nouriel Roubini, cel care a precizat ca „E vremea sa inceapa taxarea bunurilor si veniturilor Vaticanului, cel mai mare evazionist fiscal din Italia”. Biserica din Italia detine circa 110.000 de proprietati, evaluate la aproape 11,9 miliarde de dolari, impozitul estimat pentru aceste proprietati ridicandu-se la 945 milioane dolari anual.

Trei deputati din Finlanda propun interzicerea cersetoriei din cauza cresterii numarului de cersetori romani si bulgari. Trei deputati ai partidului nationalist din Finlanda au propus un proiect de lege care sa interzica cersetoria in locurile publice, informeaza Novinite.com. Tom Packalen, Jussi Halla-aho si Olli Immonen sustin interzicerea cersetoriei deoarece numarul cersetorilor romi din Bulgaria si Romania a crescut brusc, iar acest fenomen risca sa devina mai agresiv. Daca proiectul de lege propus de cei trei deputati finlandezi va fi adoptat, legile de ordine publica vor fi revizuite si cersetorii vor fi amendati. Proiectul de lege prevede ca cersetoria are un impact negativ asupra sigurantei publice, iar acceptarea cersetoriei nu reduce saracia sau discriminarea cu care se confrunta romii in tarile de origine. In ultimii ani, orasele finlandeze s-au confruntat cu o crestere a numarului de cersetori romi, cu precadere din Romania si Bulgaria.

Marine le Pen ameninta ca o da in judecata pe Madonna, dupa ce liderul politic a aparut cu o svastica pe frunte intr-un clip al cantaretei. Marine le Pen, liderul extremei-dreapta din Franta, a amenintat ca o va da in judecata pe Madonna, dupa ce fosta candidata la presedintia Frantei a aparut intr-un clip al artistei purtand o svastica pe frunte, relateaza The Telegraph. Imaginea liderului politic a aparut pentru scurt timp intr-o proiectie video din cadrul unui concert al artistei americane sustinut la Tel Aviv, ca parte a turneului mondial MDNA. Proiectat in timpul melodiei ”Nobody knows me” (Nimeni nu ma cunoaste), videoclipul a prezentat si alte figuri celebre, alaturi de chipul Madonnei, printre care liderul chinez Hu Jintao, fostul candidat republican la alegerile prezidentiale din SUA, Sarah Palin, dar si Papa Benedict al XVI-lea. Marine le Pen a amenintat-o pe cantareata americana ca o va da in judecata daca nu modifica componenta videoclipului pana la sustinerea concertului din Paris, pe 14 iulie, sau pana la concertul din august, care va avea loc la Nisa. ”Daca face asta in Franta, o vom astepta”, a declarat Marine le Pen pentru Le Parisien. Liderul extremei-dreapta a continuat sa o atace pe cantareata: ”Apropo, Madona a inapoiat copilul pe care l-a furat din Africa? Sau a sfarsit prin a-l cumpara?”, referindu-se la scandalul in care a fost implicat starul american a fost acuzat de rapire. Marine le Pen a obtinut 17.9% la alegerile prezidentiale din Franta de luna trecuta si s-a situat pe locul al treilea, in urma fostului presedinte Nicolas Sarkozy si a rivalului sau Francois Hollande.

Unul dintre cei cinci judecatori ai lui Anders Breivik a fost surprins jucand solitaire in timpul procesului. Unul dintre cei cinci judecatori ai lui Anders Behring Breivik, judecat pentru unul dintre cele mai mari atacuri in masa din istorie, a fost surprins luni de camerele de televiziune in timp ce juca solitaire pe computerul sau chiar in toiul procedurii, relateaza AFP. Pe o captura de ecran postata pe site de catre ziarul Verdens Gang, Ernst Henning Eielsen, unul dintre cei trei judecatori auxiliari insarcinati cu asistarea celor doi magistrati de profesie, este surprins, in mod evident, in cursul unei partide de solitaire, in timp ce un martor, profesorul suedez Mattias Gardell, ofera explicatii. „Judecatorii urmaresc cu atentie ceea ce se spune si se prezinta in fata Curtii”, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a tribunalului din Oslo, Irene Ramm. „Exista diverse feluri in care poti ramane concentrat”, a adaugat ea, precizand ca Eielsen nu dezminte faptele. Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, in varsta de 33 de ani, este judecat, in prezent, pentru uciderea a 77 de persoane, prin plasarea unei bombe langa sediul Guvernului norvegian, pe 22 iulie 2011, iar apoi prin deschiderea focului asupra catorva sute de tineri laburisti reuniti pe Insula Utoya, la o tabara de vara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro