Sari direct la conținut

Presa italiană a remarcat 5 curiozități la naționala României înainte de meciul cu Belgia de la Euro 2024: „Voi ați văzut asta?”

HotNews.ro
Presa italiană a remarcat 5 curiozități la naționala României înainte de meciul cu Belgia de la Euro 2024: „Voi ați văzut asta?”
Naționala României, bucuria de după victoria cu Ucraina

Victoria României cu 3-0 în fața Ucrainei a surprins multă lume, iar presa internațională a început să se uite mai atent la trupa condusă de Edward Iordănescu. Sâmbătă, România joacă contra Belgiei, de la ora 22.00.

Într-un scurt video, jurnalistul Samuele Mandarò de la Gazzetta dello Sport, cel mai mare ziar de sport din Italia, enumeră cinci curiozități legate de naționala României.

Prima pe listă este valoarea lotului, care este cea mai mică dintre toate echipele prezente la Euro 2024. Radu Drăgușin, jucătorul trecut și prin campionatul italian și plecat apoi la Tottenham, are cota cea mai bună. 25 de milioane de euro.

A doua curiozitate: antrenorul Iordănescu jr, cel care este fiul ultimului antrenor care a mai reușit o calificare cu România la Euro, Anghel Iordănescu.

A treia: calitatea șuturilor pe poartă de la distanță. Ați văzut golurile lui Nicușor Stanciu și Răzvan Marin? România e a treia națională ca medie a distanței de la care se trag șuturi la poartă, 

A patra curiozitate: legătura cu Italia. Șapte dintre jucătorii prezenți la turneul final joacă în Italia.

Și a cincea: calitatea defensivei, cu doar 5 goluri încasate în calificări și asta și datorită portarului Horațiu Moldovan, cel care însă a fost lăsat pe bancă la primul meci de la Euro 2024.

Citește cele mai noi știri despre naționala României pe Golazo.ro.

foto: Profimedia

INTERVIURILE HotNews.ro