Sari direct la conținut

Presedintele american se va intalni cu omologii sai japonez si sud-coreean pentru a discuta despre amenintarile Coreei de Nord

HotNews.ro

Presedintele american, Donald Trump, se va intalni joi cu omologii sai din Japonia si Coreea de Sud pentru a discuta amenintarea reprezentata de Coreea de Nord, a anuntat vineri Casa Alba, transmite AFP.

Pe acelasi subiect, HR McMaster, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui SUA, le-a transmis, intr-o conferinta de presa, „celor care au vorbit de o lipsa de optiuni militare” ca „exista o optiune militara”, dar nu aceasta este solutia preferata de administratia americana.

Cursa inarmarii nord-coreene este „una din cele mai urgente si periculoase probleme de securitate ale lumii”, le-a spus el jurnalistilor, la Casa Alba, potrivit Agerpres.

In fata acestei amenintari, „este vital ca toate natiunile sa coopereze pentru a face tot ceea ce le sta in putinta pentru a rezolva aceasta problema”, a adaugat consilierul lui Trump, care va participa saptamana viitoare la New York la Adunarea Generala a ONU.

Washingtonul s-a aratat dispus sa acorde timp pentru ca ultima serie de sanctiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU sa-si demonstreze eficacitatea.

„Importanta este implementarea riguroasa (a sanctiunilor) pentru a permite actiunilor economice si diplomatice sa progreseze”, a spus McMaster.

Ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, a subliniat si ea potentiala eficacitate a celei de-a opta serii de sanctiuni contra Phenianului, adoptata luni in unanimitate. Aceste masuri, ce interzic inclusiv exporturile de textile si reduc aprovizionarea cu petrol, au inceput sa „stranguleze” economia nord-coreeana”, a spus Haley.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro