Sari direct la conținut

Prețul acțiunilor companiei de investiții a lui Warren Buffett a ajuns la un nivel record

HotNews.ro
Warren Buffett, Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia
Warren Buffett, Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Prețul acțiunilor companiei de investiții a miliardarului Warren Buffett, Berkshire Hathaway, au ajuns luni la cel mai mare nivel din istorie după ce a înregistrat un profit operațional record de peste 10 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Prețul acțiunilor Berkshire a crescut cu 14,3 dolari la deschiderea bursei luni dimineața, ajungând să fie tranzacționate cu 547,900 dolari. Anteriorul record a fost stabilit pe 28 martie 2022, când acțiunile companiei lui Buffett se vindeau cu 544 de dolari.

Creșterea dobânzilor de referință de către Fed a ajutat compania cu sediul în orașul Omaha din statul Nebraska să genereze mai mult profit din investițiile cu randament fix în trimestrul doi.

Compania lui Buffett a obținut un venit net de 35,9 miliarde de dolari în perioada respectivă, suma reflectând și veniturile nerealizate din investiții precum cele în Apple, acțiunile gigantului tech american apreciindu-se cu 17,6% în ultimele 3 luni.

În vârstă de 92 de ani, Buffett conduce Berkshire Hathaway din 1965.

Formula câștigătoare a lui Warren Buffett

Portofoliul de aproape 800 de miliarde de dolari al companiei include numeroase acțiuni din domeniul energetic, reprezentanțelor de mașini, imobiliarelor, câteva afaceri din domeniul manufacturii și cel industrial, precum și branduri ale unor produse de consum ca Dairy Queen sau See’s Candies.

Buffett a afirmat la ultima adunare generală a acționarilor Berkshire, care a avut loc în luna mai, că strategia de investiții care l-a făcut bogat nu se demodează – doar că oamenii ar putea fi nevoiți să caute în locuri diferite astăzi pentru a găsi companii la prețuri mai mici.

Magnatul american este cunoscut pentru strategia sa de a căuta companii la prețuri subevaluate și urmări câștiguri pe termen lung, deși în unele situații a dat dovadă de flexibilitate în această privință, când a identificat oportunități și pe termen mai scurt.

„Lucurile noi care apar nu elimină oportunitățile. Ceea ce îți oferă bune ocazii de a investi este că alți oameni fac lucruri prostești, a spus Buffett. „În cei 58 de ani de când conduc Berkshire, aș spune că am văzut o creștere uriașă a numărului de oameni care fac lucruri prostești”, a spus el în luna mai.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro