Sari direct la conținut

Prețul acțiunilor Fondului Proprietatea era joi dimineața cu 83,5% mai mic decât miercuri / Apreciere față de noul preț de 45% / Când vor primi investitorii dividendele

HotNews.ro
Bursa de valori Bucuresti - BVB, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
Bursa de valori Bucuresti - BVB, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Așa cum am anunțat și săptămâna trecută, acțiunile Fondului Proprietatea au joi – 7 septembrie ex-data. Practic, nu mai încorporează dividendul.

Joi dimineață Fondul se tranzacționa cu 0,3265 lei/acțiune, adică cu 83,5% sub cel de cu o zi înainte.

Miercuri, Fondul Proprietatea a anunțat un preț de referință de 0,2615 lei/acțiune, adică sub cel din 6 septembrie cu 86,8%. Comparativ cu acest preț de referință, observam joi la ora 10:30 o creștere de 24,86%.

Reamintim că valoarea brută a dividendului special oferit în urma vânzării Hidroelectrica este de 1,7225 lei/acțiune. Investitorii vor primi banii spre finalul lunii, din 29 septembrie.

UPDATE 11:40 Se apreciază față de prețul de referință cu 45,12%

UPDATE Tranzacționarea a fost suspendată și se reia la ora 11:00

Fondul Proprietatea a fost pe primul loc la tranzacții miercuri, cu o valoare de 123,5 milioane lei. Prețul la care a închis a fost de 1,984 lei/acțiune.

Ca o comparație, pe al doilea loc s-a aflat Romgaz cu 25,3 milioane lei, iar pe al treilea Banca Transilvania cu 18,29 milioane lei.

Ce companii se află în portofoliul Fondului Proprietatea: Aeroporturi București, Engie România, CN Administrația Porturilor Maritime, Societatea Națională a Sării, companiile din grupul Enel și altele.

Statul român deține 5,97% din acțiunile Fondului Proprietatea și va încasa 638,1 milioane lei. Precizăm că sumele din dividende nu ajută Statul la deficit pe metodologia europeană pentru că nu sunt luate în calcul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro