Sari direct la conținut

Preturile de consum au stagnat in luna iunie. Rata anuala a inflatiei – 5,37%

HotNews.ro

Preturile de consum ale populatiei au stagnat in luna iunie fata de luna anterioara, iar rata anuala a inflatiei s-a plasat la 5,37%, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica (INS) si citate de Mediafax.

Stagnarea preturilor de consum s-a datorat ieftinirii alimentelor cu 0,7%. In iunie preturile au crescut pe ansamblu cu 0,01%.

Marfurile alimentare au inregistrat o scadere de 0,7%, in timp ce preturile produselor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,3%, respectiv cu 0,9%.

Dintre alimente, cel mai mult s-au ieftinit legumele (cu 7,8%), si in special cartofii (11%), potrivit unui comunicat al INS.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/20ef902fd254b36a2e3dc26f43b0faa6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Preturile autoturismelor si pieselor de schimb au urcat cu 1,09%, iar cele ale combustibililor cu 1,04%.

In ceea ce priveste serviciile cele mai mari cresteri de preturi, de 3,21%, au fost inregistrate la transportul aerian si la facturile la telefon.

In luna mai preturile de consum au crescut cu 0,23% fata de luna anterioara, rata anuala a inflatiei urcand la 5,32%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro