Sari direct la conținut

Prima finalistă de la Wimbledon – A doua finală consecutivă de Grand Slam

HotNews.ro
Jasmine Paolini , Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Jasmine Paolini , Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jasmine Paolini a obținut calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în trei seturi pe Donna Vekic, scor 2-6, 6-4, 7-6(8).

Jasmine Paolini a învins-o pe Donna Vekic în semifinale la Wimbledon

Jasmine Paolini este prima finalistă de la Wimbledon.

Cap de serie numărul șapte la All England Club, jucătoarea din Italia s-a calificat în ultimul act al competiției, după ce a învins-o în trei seturi pe Donna Vekic (37 WTA), una dintre revelațiile acestei ediții.

Paolini a avut nevoie de aproape trei ore pentru a obține victoria, după ce a pierdut primul set cu scorul de 6-2. Italianca a revenit în actul secund și a trimis meciul în decisiv, unde a fost nevoie de tiebreak.

A fost al patrulea meci direct dintre Donna Vekic și Jasmine Paolini. După acest meci, Paolini conduce cu 3-1.

Pentru Jasmine Paolini, este a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce tot anul acesta a jucat în ultimul act și la Roland Garros.

În marea finală, aceasta va întâlni câștigătoarea duelului dintre Barbora Krejcikova (32 WTA) și Elena Rybakina (4 WTA).

Wimbledon 2024, tabloul semifinalelor

Barbora Krejcikova (31) – Elena Rybakina (4)

Donna Vekic – Jasmine Paolini (7) 6-2, 4-6, (8)6-7

Wimbledon se desfășoară în perioada 1-14 iulie și se joacă pe iarbă. Este dotat cu premii totale în valoare de £50,000,000. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

INTERVIURILE HotNews.ro