Sari direct la conținut

Procurorii au cerut documente de la OMV Petrom, într-un dosar de evaziune fiscală

HotNews.ro
Polițist la percheziție, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Polițist la percheziție, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

​Procurorii Parchetului General au cerut documente inclusiv de la OMV Petrom într-un dosar de evaziune fiscală în care în urmă cu o săptămână au fost făcute percheziții în București și Ploiești, la sediul social și la punctele de lucru ale J. Christof E & P Services SRL au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul companiei petroliere.

J. Christof E & P Services SRL este un furnizor de servicii al OMV Petrom.

Ancheta pentru evaziune fiscală este realizată de Secția de urmărire penală a Parchetului General, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din Poliția Română – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Profit.ro a scris că J. Christof E & P Services SRL s-a sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale afirmând în mod nereal că activitatea societății ține de domeniul construcțiilor, pentru a beneficia de un regim fiscal avantajos, respectiv de scutiri de la plata impozitului pe venit și respectiv de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) prevăzute de Codul fiscal, pentru un număr de 1.460 de angajați.

OMV Petrom: Ne abținem de la orice comentarii privind proceduri penale în desfășurare

Procurorii au cerut de la OMV Petrom, prin ordonanță președințială, documente relevante în ancheta privind presupusele fapte penale ale J. Christof E & P Services SRL, potrivit surselor din companie. Termenul era 31 mai 2024, însă OMV Petrom nu a reușit până acum să trimită documentele solicitate, cerând o prelungire a datei.

„Ne abținem de la orice comentarii referitoare la proceduri penale aflate în desfășurare. Menționăm că ancheta nu vizează activitatea companiei noastre”, a răspuns OMV Petrom la întrebările HotNews.ro legate de documentele cerute de către procurori.

OMV Petrom a externalizat în 2020 anumite servicii către Christof E&P Services S.R.L., potrivit unui document al Consiliului Concurenței.

Autoritatea de Concurență a autorizat în octombrie 2020 o tranzacție prin care OMV Petrom SA a externalizat către către J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operaţiuni şi servicii generale de suprafață, conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc.

Christof nu se află la prima investigație

Reprezentanții companiei spun că au mai fost investigați și anul trecut, fiind obligați la plata unei amenzi, potrivit Profit.ro.

„În data de 28 mai 2024 ne-au fost solicitate de către ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGPR o serie de documente pe care le-am pus la dispoziție, manifestând toată transparența și deschiderea pentru cooperarea cu autoritățile. De altfel, am procedat în mod similar și pe parcursul anului trecut, cu ocazia controalelor Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și Direcției Generale Antifraudă, investigații care s-au finalizat în luna martie a acestui an prin semnalarea unor neconcordanțe pe care le-am remediat, conform legii, si prin plata unei amenzi, astfel că în prezent sunt achitate toate datoriile către statul român”, au transmis reprezentanții companiei.

Aceștia mai spun că sunt încadrați cu profilul construcții din anul 2022, „așa cum este de altfel toată piața pe acest segment de activitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro