Sari direct la conținut

Profitul Omniasig a scazut cu peste 34% in primele trei luni din 2010 la 9,7 milioane lei

HotNews.ro

Afacerile Omniasig Vienna Insurance Group au scazut in primul trimestru din acest an, compania inregistrand prime brute subscrise de 235,12 milioane lei, valoare cu 29% mai mica decat cea din perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 34,1% pana la 9,7 milioane lei, a anuntat vineri asiguratorul. Potrivit oficialilor companiei, rezultatul a fost cauzat in special de scaderea asigurarilor auto, care detin o pondere de 79% in portofoliul de produse, in conditiile in care domeniul auto si cel al leasingului au fost puternic afectate de situatia economica dificila din aceasta perioada.

Valoarea daunelor platite in primul trimestru a scazut cu 25,55% pana la 187,05 milioane lei.

  • Scaderi de peste 29% la asigurarile CASCO si RCA in primele trei luni din 2010

In portofoliul de produse al Omniasig VIG, asigurarile auto reprezinta 79%. In primele trei luni din acest an, asigurarile CASCO au scazut cu 30,85% fata de primul trimestru al anului trecut, inregistrand valoarea de 112,55 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 73,22 milioane lei, cu 29,11% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent. Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 20% la Casco si de 29,50% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

„Aceasta scadere a asigurarilor auto este cauzata de stransa corelare a acestui segment cu domeniul auto si cel al leasingului, care au fost si ele, la randul lor, puternic afectate de situatia economica dificila la nivel mondial”, mentioneaza reprezentantii Omniasig.

  • Cresteri la asigurarile de raspundere civila generala, de bunuri in tranzit si de mijloace de transport aeriene. Profitul brut a scazut cu 34,1%

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 29,49 milioane lei, cu 37,03% mai putin decat in perioada similara din 2009, rezultat determinat de scadere din sectorul imobiliar.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, s-a inregistrat o crestere de 1,80%, ajungandu-se la o valoare a primelor brute subscrise de 6 milioane lei.

O crestere importanta s-a inregistrat pe linia asigurarilor de bunuri in tranzit, respectiv de 35,60%. Valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa a ajuns la 6,10 milioane lei. Asigurarile de mijloace de transport aeriene au crescut si ele cu 10,24% fata de aceeasi perioada a anului 2009, atingand valoarea de 1,97 milioane lei.

In perioada mentionata profitul brut al Omniasig a scazut cu 34,1% fata de primul trimestru din 2009, pana la 9,7 milioane lei. Compania nu a oferit detalii despre profitul net.

Omniasig activeaza pe piata din Romania din anul 1995, in 2005 devenind membra a Vienna Insurance Group. Asiguratorul detine in prezent locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,70%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro