Sari direct la conținut

Program de finanțare a școlilor și intersecțiilor rutiere prin obligațiuni municipale pe modelul Fidelis, pregătit de ASF

HotNews.ro
Program de finanțare a școlilor și intersecțiilor rutiere prin obligațiuni municipale pe modelul Fidelis, pregătit de ASF
Bancnote de 100 lei și 100 euro Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

De la începutul mandatului am avut ca preocupare scotocirea prin sertare (la modul figurat) a proiectelor de legislație și am găsit multe idei foarte bune, a declarat Alexandru Petrescu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.

„Una dintre ele este simplificarea procedurilor pentru a lansa emisiuni de obligațiuni municipale pentru diferite proiecte de logistică comunitară. Poate să însemne orice: de la o intersecție, la o școală sau un spital”, a spus el.

Petrescu a sugerat că acele obligațiuni vor fi cumpărate de locuitorii acelor comunități care cred în primar, primărie, adminstrație.

„Acest tip de program va fi cel puțin la fel de popular precum Fidelis dacă este bine comunicat. În zilele următoare am de gând să merg la mai multe întruniri de comune, orașe, președinți de Consilii județene ca să le explic ce înseamnă să te finanțezi prin piața de capital”, a afirmat președintele ASF.

El vrea ca atunci când un edil sau un președinte de Consiliu județean se gândește la un proiect, în primele 10 secunde să analizeze posibilitatea finanțării prin Bursa de Valori București.

„Cum poți să faci asta? Prin simplificarea legislației”, a afirmat Petrescu.

INTERVIURILE HotNews.ro