Proiect crypto pilot la Poștă: Primul terminal Bitcoin, funcțional într-un oficiu poștal din Tulcea / Ce tranzacții se pot face

Românii care vând ori cumpără criptomonede pe platforma Bitcoin România vor putea să-și alimenteze cu numerar conturile crypto și prin terminale instalate în anumite oficii poștale din rețeaua Poștei Române, potrivit unui proiect pilot demarat de cele două companii. Primul terminal este deja funcțional în incinta oficiului poștal 1 din Tulcea, a anunțat marți Poșta.
Compania de stat Poșta Română, liderul serviciilor poștale, a anunțat marți lansarea unui proiect pilot în parteneriat cu BTR Exchange (Bitcoin România) – principala platformă de schimb de criptomonede din țară.
În cadrul acestui parteneriat, sunt instalate primele terminale pentru alimentarea conturilor crypto, direct din rețeaua oficiilor poștale.
Primul terminal este deja funcțional în incinta Oficiului Poștal 1 din Tulcea, oferind posibilitatea utilizatorilor de a depune numerar pentru alimentarea conturilor de pe platforma Bitcoin România.
În perioada următoare, alte patru oficii poștale din Alexandria, Piatra Neamț, Botoșani și Nădlac vor beneficia de astfel de terminale, spune compania.
BTR Exchange (Bitcoin România) este o societate cu răspundere limitată. Serviciul oferit de Bitcoin România permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă criptomonede prin intermediul internetului și a punctelor special amenajate, respectiv cele 80 ATM-uri disponibile în momentul actual.
Bitcoin România atenționează pe site-ul propriu că „piața criptomonedelor este foarte volatilă și predispusă la bule și la o schimbare rapidă a prețurilor. Prețul de piață se schimbă în timp, astfel încât criptomonedele dumneavoastră pot avea o valoare mult mai mică în viitor. De fapt, criptomonedele pot deveni chiar complet lipsite de valoare”.
Poșta Română, cel mai mare operator național de servicii poștale, a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de 360 milioane de euro și 20.929 de salariați.
În 3 ani și jumătate, Poșta a redus numărul de salariați cu 4.000 de persoane. Directorul general al companiei, Valentin Ștefan, susține că politica de optimizare a numărului de salariați va continua și în 2025, pentru că încă există un surplus semnificativ de personal în companie.