Sari direct la conținut

​Proiectul privind 200 lei netaxați la salariul minim, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Ar urma să se aplice de la 1 iunie

HotNews.ro
Sedinta de guvern - Nicolae Ciuca, Foto: Guvernul Romaniei
Sedinta de guvern - Nicolae Ciuca, Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri proiectul privind neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lunã, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, pentru creșterea voluntarã a salariului de bazã minim brut pe țarã garantat în platã, prevãzut în contractul individual de muncã.

Potrivit proiectului, de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultatã din majorarea salariului de bazã de la nivelul salariului de bazã minim brut pe țarã garantat în platã, respectiv 2.550 lei lunar, fãrã a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datoreazã impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

„De aceastã mãsurã vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a ordonanței de urgențã și pânã la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bazã lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncã, fãrã a include sporuri și alte adaosuri, este de 2.750 de lei”, spune Ministerul Finanțelor.

Proiectul a primit marți aviz negativ în ședința CES.

Iulian Ardeleanu, director general, Direcția generală de legislație fiscală și reglementări vamale și contabile din cadrul Ministerului Finanțelor a spus că: „această creștere cu 200 lei fără impozite și contributii este o măsură temporară, pe o perioadă de 6 luni, care vizează, cumva, sprijinirea categoriilor care sunt remunerate la nivelul salariului minim”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro