Sari direct la conținut

PSD a falsificat fluturasii Coalitiei si un ziar de opozitie

Evenimentul Zilei

Coalitia pentru un Parlament Curat si Alianta D.A. au sesizat Parchetul

Campania din acest an devine pe zi ce trece tot mai murdara. Brosurile Coalitiei pentru un Parlament Curat sint falsificate in mod ordinar, ziarele opozitiei sint piratate, iar lui Traian Basescu i se pregateste un set de “afise murdare” la Constanta. Alianta PNL-PD si Coalitia pentru un Parlament Curat au sesizat Parchetul General.

Incepind de saptamina trecuta, PSD a inceput o campanie de discreditare a adversarilor politici, prin falsificarea fluturasilor intocmiti de Coalitia pentru un Parlament Curat. Actiunea a demarat in judetul Timis, unde peste noapte au fost tipariti zeci de fluturasi identici ca forma cu cei ai Coalitiei, dar al caror continut era schimbat.

Astfel, in loc de “dalmatienii” monitorizati de Coalitie, in fluturasi apareau candidatii Aliantei PNL-PD, carora li se aduceau tot felul de acuze, in cel mai curat limbaj vadimist. Despre Adrian Cioroianu, cap de lista la Senat, se spunea ca “este parasutat de la Bucuresti” si ca are tot felul de aventuri amoroase.

Lui Viorel Oancea i se imputa ca i-ar fi ajutat pe tigani sa se mute in centrul orasului, permitindu-le sa-si construiasca faimoasele palate cu turnulete. Fluturasii piratati au fost raspinditi si in Timisoara, dar mai ales in zonele din mediul rural.

Brosuri contrafacute la Iasi

La rind a urmat Iasiul unde, incepind de ieri, circula mii de fluturasi contrafacuti. Doar ca aici falsificatorii s-au dovedit ceva mai subtili.

Pina la aceasta ora, Coalitia pentru un Parlament Curat nu a apucat sa difuzeze in Iasi propriii fluturasi, actiunea fiind programata pentru saptamina viitoare, dar, cum listele “dalmatienilor” au fost deja afisate pe site-ul Coalitiei, PSD le-a copiat si a inceput sa “umble” pe ici, pe colo.

Brosura cuprindea, ca si in alte judete de altfel, inclusiv candidati considerati incompatibili din partea Aliantei PNL-PD si a PRM. Falsurile au fost, evident, operate numai in privinta acestora, in timp ce “dalmatianul” PSD, mai exact Ion Solcanu, a disparut. Asa se face ca, in cazul candidatilor Aliantei D.A.

, alaturi de Relu Fenechiu, care figura in monitorizarea initiala a CPC, mai apar Dan Cirlan si Mihail Vlasov. In privinta lui Fenechiu, s-a adaugat textului original faptul ca “a avut numeroase aventuri extraconjugale, una din victimele sale fiind chiar fosta profesoara din liceu”, iar Dan Cirlan este acuzat ca a emis cecuri fara acoperire si ca ar fi fost cercetat intr-un dosar penal.

Cit despre Mihail Vlasov, acestuia i se imputa ca “isi pazeste casa cu mitraliera”. Asemenea brosuri contrafacute mai circula in Sibiu, Hunedoara si Harghita.

Sesizare la Parchet

Coalitia pentru un Parlament Curat a dat publicitatii un comunicat prin care atrage atentia autoritatilor si opiniei publice asupra acestor fapte de o mare gravitate, care “pun sub semnul indoielii corectitudinea alegerilor”. “Falsurile poarta semnatura organizatiilor membre ale Coalitiei, inclusiv numele liderilor acestor organizatii, dar continutul este modificat in ce priveste candidatii.

In paginile acestor falsuri sint aduse grave calomnii candidatilor opozitiei, in special celor din Alianta D.A., in termeni agresivi si personali, care nu au nici o legatura cu monitorizarea facuta de Coalitie”, se arata in comunicatul CPC.

Organizatiile membre ale Coalitiei sustin ca metoda discreditarii adversarilor politici in numele societatii civile este un “ultim resort de aparare a candidatilor compromisi, dupa incercarea PSD+PUR de a utiliza Biroul Electoral Central pentru a interzice difuzarea ghidurilor legale ale Coalitiei”.

Incepind de azi, Parchetele din judetele in care au aparut astfel de falsuri vor fi sesizate de reprezentantii locali ai CPC si se va cere “investigarea in regim de urgenta a acestor infractiuni de fals si uz de fals”.

Coalitia pentru un Parlament Curat cere organelor abilitate sa descopere cine a elaborat falsele ghiduri, in ce tipografie au fost tiparite si sa stabileasca vinovatia penala a autorilor acestei infractiuni, trimitindu-i in judecata.

Ziar de opozitie falsificat

Este pentru prima oara de la revolutie incoace cind puterea pirateaza un ziar al opozitiei. Zilele trecute, macheta ziarului “Dreptate si Adevar”, publicatie coordonata de Alianta PNL-PD, a fost furata, iar PSD este acuzat ca a scos un ziar identic, copiind frontispiciul gazetei, dar schimbind continutul.

Mai exact, in locul materialelor originale din ziar apar tot felul de “facaturi” in care sint calomniati candidatii si liderii Aliantei.

Pe prima pagina e publicat un asa-zis interviu cu Cezar Preda, candidat la Camera Deputatilor, sub titlul “Vreau sa fiu stapinul judetului”, inconjurat de subtitluri cu litere de-o schioapa: “A fost greu sa fac primul milion, ca pe urma afacerile au mers struna”, “Abia daca o sa trec pe la Camera Deputatilor”, “Avem o rezerva de cadre la PD, oameni carora le-am promis functii daca ma sustin in

campanie”. Tot pe prima pagina mai apare un material calomnios, sub titlul “Basescu vrea sa legifereze homosexualitatea”, insotit de o poza trucata, in care apar Basescu si Cezar Preda tinindu-se pe dupa umeri. Restul ziarului contine falsuri si calomnii la fel de grosolane.

Alianta PNL-PD a protestat vehement fata de aceasta manipulare grosolana, o premiera in metodele folosite pina acum de PSD, si a sesizat Biroul Electoral Judetean, politia si Parchetul “in legatura cu acest caz flagrant de furt si de concurenta neloiala”.

Intr-un comunicat remis presei de filiala Buzau a Aliantei se precizeaza ca “in adevaratul “Dreptate si Adevar” este specificat tirajul in care se scoate ziarul, precum si tipografia care executa comanda facuta de Alianta D.A.”, metoda falsurilor fiind folosita si in campania pentru alegerile locale, dar niciodata la o asemenea anvergura.

“PSD incalca legile”

Potrivit unor surse, in aceasta saptamina PSD va inteti campania murdara. Se pregatesc afise calomnioase, fluturasi mincinosi si “telefoane otravite”.

Alianta PNL-PD avertizeaza, printr-un comunicat de presa, asupra campaniei murdare pe care o face PSD: “In lipsa unor propuneri concrete pentru societatea romaneasca, PSD recurge la o campanie murdara, menita sa ascunda furturile si coruptia generalizate din ultimii patru ani.

PSD incalca legile electorale, tipariturile in cauza avind un caracter calomnios si defaimator, precum si Legea finantarii partidelor politice, nefiind inscriptionate cu informatiile obligatorii privind tipografia unde au fost tiparite si numarul de exemplare. Alianta D.A. considera ca tipariturile sint facute pe bani negri, proveniti din furturile PSD de tip “Jafo Onesti”.

Solicitam Parchetului sa se autosesizeze si sa stopeze aceasta campanie murdara si ilegala”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro