Sari direct la conținut

„Rabla pentru tractoare”. Ciolacu: Micii fermieri vor primi până la 20.000 de euro la achiziția de noi utilaje / Fechet: Noul tractor să nu coste peste 55.000 de euro

HotNews.ro
Tractoare noi, Foto: Albertophotography / Dreamstime.com
Tractoare noi, Foto: Albertophotography / Dreamstime.com

Guvernul va lansa în curând programul „Rabla pentru tractoare”, finanțat prin Fondul pentru mediu, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu. „Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a declarat joi premierul.

  • UPDATE (13:55) Mircea Fechet, ministrul Mediului, după ședința de Guvern: „Micii fermieri, în măsura în care vor casa un autoturism vechi, un autovehicul sau un tractor sa orice mijloc de transport, vor beneficia de un sprijin neramburasabil de până la 20.000 de euro pentru un tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro.Urmează să concretizăm schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că în cel mult 30 de zile vom avea acest ghid”.

Finanțarea programului „Rabla pentru tractoare” se află pe agenda ședinței de joi a Guvernului.

În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se finanțează proiecte pentru protecţia mediului constând în achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Bugetul total estimat alocat Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate este de 500.000.000 lei, iar sumele se vor asigura din bugetul Fondului pentru mediu.

Ghidul de finanțare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se aprobă prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro